Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Türkiye’nin ilk fotoğraf şenliği

Türkiye’nin ilk fotoğraf şenliği

Türkiye’nin ilk fotoğraf şenliği17 Ağustos 2018 - 09:08
Amatör ve profesyonel, sokak fotoğrafçılığının dünyadaki şenlikli ve ödüllü tek etkinliği PhotoMaraton artık Türkiye’de de yapılacak.
Bundan tam 35 yıl önce fotoğraf tutkunu iki İspanyol gencin planlayıp hayata geçirdiği, popüler fotoğraf etkinliği PhotoMaraton 22 Eylül 2018 sabahı tarihi Sirkeci Garı’nda başlayacak.
 
Aynı gün yine PhotoMaraton çatısı altında her kesimden halka açık bir etkinlik daha yapılacak: CepPhotoMaraton. Başvuru kayıtları www.photomaraton.com adresinden online ve belirli fotoğrafçılık merkezlerinden matbu olarak alınmaya başlayan etkinliğin ikinci günü, ödül töreni yapılacak. PhotoMaraton etkinlikleri Ankara ve İzmir’de de gerçekleştirilecek.
 
Tüm dünyadaki PhotoMaraton’lar gibi İstanbul’daki program da gönüllü ekip üyeleri tarafından organize ediliyor. PhotoMaraton İstanbul, fotoğraf tutkusundan doğan ve bu tutkuyu Türkiye’nin zengin çevre, bölge ve kültürel mirasının geliştirilmesine yönelik bir araç olarak kullanımını teşvik etmek amacıyla İstanbul’da gerçekleştirilecek uluslararası bir etkinlik olma amacını taşıyor.
 
 
12 saatte 12 fotoğraf
 
PhotoMaratonİstanbul, ‘12 saat/12 tema/12 poz’ motivasyonlu, halka açık bir kültürel etkinlik olacak. Katılımcılar, 22 Eylül sabahı Sirkeci-Eyüp-Taksim üçgeninde, 12 saat içinde, 12 temalı, 12 ayrı fotoğraf çekecek.
 
Aynı gün bu kez ‘4 saat/4 tema/4 fotoğraf’ başlığı ile yine PhotoMaraton çatısı altında, sadece cep telefonlarının kullanılacağı, halkın her kesimine açık, ücretsiz ama ödüllü bir fotoğraf etkinliği CepPhotoMaraton yapılacak. Etkinlik sonunda her temanın birincisi, dünyaca ünlü markalara ait profesyonel fotoğraf makinelerinin sahibi olacak.