Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » "Sarsılan İmge" Pera Müzesi'nde

"Sarsılan İmge" Pera Müzesi'nde

"Sarsılan İmge" Pera Müzesi'nde06 Haziran 2018 - 12:06
Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Lisansüstü ve Sanatta Yeterlik öğrencilerini bir araya getiren “Sarsılan İmge” başlıklı sergi, 06 Haziran – 26 Ağustos 2018 tarihleri arasında Pera Müzesi’nde izleyicileri bekliyor.

Pera Müzesi, bu yıl 1983’ten bu yana sanat eğitimi veren Türkiye’nin en köklü kurumlarından Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni konuk ediyor. Lisansüstü ve Sanatta Yeterlik öğrencilerinin çalışmalarından bir seçki sunan “Sarsılan İmge” başlıklı sergi, 06 Haziran Çarşamba günü izleyiciyle buluşuyor. Küratörlüğünü Dr. Dilek Karaaziz Şener’in üstlendiği sergide, 54 sanatçının 100’e yakın üretimi bir araya geliyor. Sergilenen eserler, genç sanatçıların imge, beden, toplum, bellek, mekân, doğa ve kültürel normlar gibi kavramlara bakışlarını yansıtıyor. Aynı zamanda imgenin kavramsal katmanlarını ve üretim süreciyle olan ilişkisini araştıran yapıtlar, genç kuşak sanatçıların güncel sorgulamalarını ortaya koyuyor.

 

 

 

Geçmiş ile geleceği bugünde buluşturan üretimler

Küratör Dr. Dilek Karaaziz Şener, günümüzde sanatın kendini, ideoloji, kültür, doğa, teknoloji, siyaset, savaş, küreselleşme, ekonomi gibi birbiriyle etkileşen ve giderek karmaşıklaşan bir düğümün içinde var ettiğini belirtiyor. Genç sanatçıların, bu karmaşada yönlerini bulabilmek adına, üretimlerinin merkezine toplumsal gerçekleri aldığını vurgulayan Şener, bu tavrı “oldukça duyarlı ve cesur”olarak nitelendiriyor.

 

“Sarsılan İmge” sergisi, sanatçıların yaşadığı ülke ve dünyaya karşı olankaygılarına, umutlarına ve arzularına, kişisel veya toplumsal belleklerine yeni bir yol açmayı öneriyor. Şener, sergi ile amaçlananın, yeni kuşağın heyecanlarını ve hakikate bakışlarını resim, heykel, yerleştirme, video, baskı, grafik ve seramik gibi çeşitli disiplin ve mecralardaki üretimler üzerinden yansıtmak olduğunu vurguluyor.  “Sarsılan İmge” sergisi, 26 Ağustos 2018 tarihine kadar ziyaret edilebilir.