Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Saklı gizli eserler

Saklı gizli eserler

Saklı gizli eserler06 Eylül 2017 - 12:09 | Erol Akyavaş imzalı 'İsimsiz' başlıklı çalışma, sergide yer alan eserler arasında.
15 Eylül - 22 Ekim arasında Depo'da görülebilecek 'Meleklerin Payı' sergisi, sanatçıların ev ve atölyelerinde sakladıkları, az sayıda kişiye gösterdikleri eserleri sunuyor
Depo 15 Eylül - 22 Ekim arasında 'Meleklerin Payı' adlı sergiyi ağırlayacak. Sergi, Deniz Artun’un küratörlüğünde, bir kısmı halen Ankara’da yaşamakta ve çalışmakta olan sanatçıların evlerinde, atölyelerinde sakladıkları, belki az sayıda kişiye gösterdikleri kimi eserleri ilk kez geniş bir izleyici kitlesine ulaştırmayı amaçlıyor. Grupta yer alan genç sanatçılardan daha önce üretimlerini hiç sergilememiş olanlar var. Bu buluşma, genç sanatçıların eserlerini göstererek kendi üretimlerine mesafelenmelerine, eserleri eleştiriye açabilmelerine ve hangi yolda, yönde devam edeceklerini belirlemelerine bir katkı sunmayı hedefliyor. Bugün hayatta olmayan Erol Akyavaş, Mehmet Koyunoğlu ve Mübin Orhon gibi tanınmış sanatçıların ise külliyatlarında gözden kaçan, bilinen tarzları dışında, farklı malzemeleri ve teknikleri kullanarak ürettikleri eserleri sergileniyor. 'Meleklerin Payı'ndaki bu yanyanalık, daha fazla tanınan sanatçıların bugüne kadar pek görülmemiş eserlerini, genç sanatçıların ilk kez sergilenen eserleriyle olası yeni ilişkiler içinde görmemize imkân sağlayacak.