Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Pera Müzesi #MuseumSelfieDay'i kutluyor

Pera Müzesi #MuseumSelfieDay'i kutluyor

Pera Müzesi #MuseumSelfieDay'i kutluyor16 Ocak 2018 - 11:01
Pera Müzesi, Bana Bak!: ”la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergisi kapsamında, 17 Ocak Çarşamba günü #MuseumSelfieDay’i kutluyor.

Pera Müzesi’nin ”la Caixa” Vakfı iş birliği ile düzenlediği “Bana Bak!” sergisi “la Caixa” Koleksiyonu’na ait resim, fotoğraf, heykel ve video çalışmalarından oluşan bir seçkiyle çağdaş sanatta portreyi inceliyor. Bir yandan portrenin normlarını sorgularken diğer yandan ona ait stratejileri ve toplumsal alışkanlıkları açığa çıkaran sergide yer alan işlerin çoğu, hafıza ve kurmacanın yanı sıra, hakikat, görünüm ve temsil kavramlarına odaklanıyor.

 

Ziyaretçileri Bana Bak! sergisini görmeye ve sergi salonlarında çekecekleri selfieleri #MuseumSelfieDay ve #PeraMuzesi hashtagleri ile paylaşmaya davet eden Pera Müzesi, paylaşım yapan tüm ziyaretçilere Artshop’tan sürpriz birer hediye veriyor.

 

Pera Müzesi’nde “Genç Çarşamba”

“Genç Çarşamba” kapsamında tüm öğrencilerin müzeyi ücretsiz gezebileceği bu günde, “Bana Bak!”sergisinin yanı sıra,20. yüzyıl dünya mimarlığının önemli aktörlerinden Louis Kahn’ın yapıtlarına ve sanatsal çalışmalarına odaklanan “Louis Kahn’a Yeni/den Bakış”sergisi de gezilebilir. Sanatseverler ayrıca “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar”,“Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri”ile“Kahve Molası: Kütahya Çini ve Seramiklerinde Kahvenin Serüveni” koleksiyon sergilerini ücretsiz sesli rehber eşliğinde ziyaret edebilir.

 

Ziyaretçilerin sürpriz hediyelerini alabilmeleri için, 17 Ocak Çarşamba günü müzede gerçekleştirdikleri paylaşımları aynı gün Artshop’a göstermeleri yeterli olacaktır.