Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Osmanlı’dan bugüne uzanan eserler

Osmanlı’dan bugüne uzanan eserler

Osmanlı’dan bugüne uzanan eserler04 Ekim 2018 - 10:10
Alif Art Antikacılık A.Ş.’nin 13 Ekim Cumartesi günü düzenleyeceği ‘Osmanlı ve Karma Sanat Eserleri’ müzayedesinde Osmanlı eserlerinin yanı sıra modern Türk resminin öncü isimlerinin eserleri satışta olacak.
Alif Art Antikacılık A.Ş. 13 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’te Nişantaşı’ndaki galerisinde ‘Osmanlı & Karma Sanat Eserleri’ başlığı altında yapacağı sezonun ilk müzayedesinde toplam 464 lot eser satışa sunacak. Sezonun ilk müzayedesinde önemli koleksiyonlardan hatlar, tablolar, Kütahya ve Çanakkale seramikler, halılar ve dünyaca ünlü tasarımcıların mobilyaları satışa çıkacak. Müzayededeki eserler arasında Türk modern resminin öncü isimlerinden Nuri  İyem’in kızı Müjde Tanla’nın koleksiyonunda yer alan ve içlerinde sanatçının başyapıtı olan ‘Kayınvalide ve Eltiler’ isimli tablosu ve onun yanı sıra yedi adet eseri de satışa sunulacak. ‘Kayınvalide ve Eltiler’ için beklenen fiyat 600 bin TL.
 
 
Döneminin önemli antikacılarından Ali Kazgan’ın koleksiyonundan, Türk Hat sanatının önemli isimlerinden İsmail Zühdi Efendi’ye ait celi sülüs hat levhası 90 bin TL, özel bir koleksiyona ait; klasik ve modern resmin öncülerinden Şevket Dağ’ın ‘Ayasofya’sı 70 bin TL, Şefik Bursalı’nın ‘Bursa, Yeşil Türbe’si 45 bin TL, İbrahim Çallı’nın ‘Manolyalar’ı 90 bin TL, Nedim Günsür’ün ‘Çardak ve Ağ Örenler’i 45 bin TL, Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun yarışmaya da katıldığı ‘Edirne’ isimli eseri 75 bin TL, Turan Erol’un ‘Verandadan Ötesi’ 70 bin TL’den satışa çıkacak.
 
 
Dünyaca ünlü tasarımcılardan olan Folke Ohlsson, Charles Ormond Eames, Willy Van Der Meeren, Ib Kofod Larsen ve Antonio Citterio’nun tasarladığı sehpalar, koltuk takımları, sandalyeler ve art deco mobilyalar satışa çıkacak eserler arasında yer alacak. Çok nadir bulunan, değişik ülke ve yıllara ait sinema afişleri ile Türk sinema tarihinin mühim filmlerinin afişleri de satışa çıkacaklar arasında. Müzayedenin son bölümünde ise dümenler, pusula dolapları, projektörler, makine telgrafları, palangalar, sekstant, teodolit, paraketa, lumboz, radyo, telsiz, telefon ve fenerlerin de bulunduğu gemi ekipmanları koleksiyonu satışa çıkacak.
 
Türk klasik ve modern resim ile çağdaş sanat eserleri içinde; Hayri Çizel, Şeref Akdik, Cevat Erkul, Sami Yetik, Namık İsmail,  Ali Karsan, Hamir Görele, İbrahim Safi, Abidin Dino, Asım İşler, Burhan Doğançay, Cevat Dereli, Sabri Berkel, Avni Arbaş, Erol Akyavaş, Fikret Otyam, Devrim Erbil, Muhsin Kut’ın içinde bulunduğu önemli sanatçılarıın eserleri sanatseverlerin karşısında olacak.
 
Tüm eserler; 12 Ekim Cuma akşamı saat 19.00’a kadar Abdi İpekçi Caddesi, No.22, Kat 2, Nişantaşı adresinde yer alan müzayede evinin galersinde sergilenecek. Bütün eserlerin yer aldığı müzayede kataloğu www.alifart.com sitesinde yayınlanıyor.