Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Online müzeyedelere devam

Online müzeyedelere devam

Online müzeyedelere devam09 Ekim 2017 - 06:10
Geçen şubat ayında Türkiye'de değerli sanat eserlerinin satışını gerçekleştiren Artam Antik A.Ş. Müzayede Evi'nin başlattığı 'Online Müzayedeler' sonbahar aylarında da devam ediyor
Bugüne kadar 300’e yakın müzayede organize eden Artam Antik A.Ş. Müzayede Evi geçen şubat ayında başladığı online satış sistemi ile yaptığı müzayedelere devam ediyor. Tabloların, antikaların ve mobilyaların satışa sunulduğu yeni müzayede 14 Ekim tarihine kadar devam ediyor.
 
Aralarında Bedri Rahmi Eyüboğlu, Kemal Önsoy, Komet, Abidin Dino'nun olduğu sanatçıların imzalı eserlerin yanı sıra gümüş, porselen, cam objeler ve İngiliz mobilyalar da online müzayede ile satışa sunuluyor.
 
İnternet üzerinden oluşan ilginin yüksek olduğunu, facebook takipçilerinin 110 binin üzerine çıktığını belirten Antik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Olgaç Artam “4 bine yakın sanatsever online müzayede katılımı için üyeliklerini aktif hale getirdi. Sistemimiz her müzayedede kendini geliştiriyor. Alıcıların verdikleri teklifleri takip eden ve otomatik olarak alıcı adına maksimum fiyata kadar teklif veren 'Proxy bidding' sistemini ilk kez sanat müzayedelerinde kullandık ve çok olumlu tepkiler aldık" diyor.
 
Artam, güvenlik hakkında ise şöyle konuşuyor: "Aynı şekilde 'Maksimum Teklif' ve müşteri bilgilerinin şifrelenerek saklanması, 2048 bit SSL ile şifrelenmiş yazılımı ile müşteri kredi kartı bilgisi kayıt etmeden işlem yapabilen çevrimiçi ödeme sistemi ve favori sanatçıları takip sistemlerimiz ile kullanıcıların güven ve rahatlık içinde alım yapmalarını amaçlıyoruz.”
 
Dün başlayan ve Artam Antik A.Ş. uzmanlarının onay ve sertifikasına sahip eserlerin olduğu etkinlik 14 Ekim'e dek devam edecek ve bu tarihe dek Artam Antik A.Ş. sergi salonlarında görülebiliyor. Online kataloglara erişim, üyelik aktivasyonu ve detaylı bilgi için www.artam.com adresine girilebilir.