Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Muhammed Ali'den İkiz Kuleler'e

Muhammed Ali'den İkiz Kuleler'e

Muhammed Ali'den İkiz Kuleler'e29 Mart 2017 - 04:03 | Höpker'in 11 Eylül 2001'de New York'taki saldırılar sonrasında çektiği bu fotoğraf büyük tartışma yaratmıştı.
20. ve 21. yüzyılın önemli anlarına tanıklık eden, bir dönem Magnum başkanlığı da yapmış Alman fotoğrafçı Thomas Höpker, 'Ani Bir Zafer' başlıklı kişisel sergisi 3 Haziran'a kadar Leica Gallery İstanbul'da
Magnum fotoğrafçısı Thomas Höpker, Türkiye'deki ilk kişisel sergisiyle Leica Gallery İstanbul'da ağırlanıyor. Sergide Doğu Berlin’e ilk kez giren, 1966’da boksör Muhammed Ali’yi fotoğraflayan Thomas Höpker’in uzun sanat yaşamından özenle seçilmiş kareler yer alıyor. 11 Eylül saldırılarında bir grup genci arkalarında kuleler yıkılırken görüntülediği kareyle hafızalara kazınan 'Leica Hall Of Fame' ödülü sahibi Thomas Höpker’ın 'Ani Bir Zafer' başlıklı kişisel sergisi, 3 Haziran'a dek bomontiada’da yer alan Leica Gallery’de görülebilecek. Sergi, 'Ani Bir Zafer' adını 17. yüzyıl filozoflarından Thomas Hobbes'un “Belki mizah bizi daha esaslılarına götürecek ani bir zaferdir” cümlesinden alıyor. Sergi, 2003 - 2006 yılları arasında Magnum başkanlığı yapan Höpker'i yakından tanımak için de iyi bir fırsat sunuyor.
 
Höpker'in objektifinden Muhammed Ali.
 
Sergide yer alan seçki efsane boksör Muhammed Ali’nin 1966 yılında çekilen karelerinden, 11 Eylül 2001’de insanın yarattığı zulüm ile insan ruhunun hafifliğini bir araya getirdiği tarihe damga vurmuş fotoğrafına kadar Höpker’ın siyasi ya da gündelik konulara sıra dışı açılardan yaklaşan eserlerinden oluşuyor. Sergi, 24 Mart-3 Haziran 2017 tarihleri arasında Leica Gallery İstanbul’da ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.