Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Milliyet Sanat'ta bu ay bienal var

Milliyet Sanat'ta bu ay bienal var

Milliyet Sanat'ta bu ay bienal var30 Ağustos 2017 - 03:08 | Güney Afrikalı sanatçı Lungiswa Gqunta'nın bienalde yer alacak bir işi.
45. yaşını kutlamaya hazırlanan Milliyet Sanat dergisi, bu ay kapağına 15. İstanbul Bienali'ni taşıyor. Dergide sinemadan müziğe sahne sanatlarından edebiyata sanatın her dalından haberler yer alıyor
Türkiye'nin en köklü kültür sanat yayınlarından Milliyet Sanat dergisi bu ay kapağına 15. İstanbul Bienali'ni taşıyor. Dergide bu vesileyle bienalin küratörleri, sanatçı ikilisi Elmgreen ve Dragset'le yapılmış bir röportaja ve bienal mekanları, sanatçılar, eserler hakkında hazırlanmış kapsamlı bir rehbere yer veriyor. Aynı zamanda bu yıl bienalin 30. yılı olması vesilesiyle, dergide, bienalin 30 yıl boyunca Milliyet Sanat dergisindeki kapakları yer alıyor. Kapaklarda bienalin yıllar içindeki değişimi ve medyadaki görünürlüğü de incelenebiliyor. Dergide ayrıca Sabancı Müzesi'ne konuk olacak Ai Weiwei ve sergisi hakkında bir yazı, Arter'deki CANAN sergisi hakkında bir röportaj yer alıyor. Bunun haricinde ayın öne çıkan sergilerinden haberler plastik sanatlar sayfalarında yer buluyor. 
 
Hazal Kaya, 'Shameless' uyarlaması 'Bizim Hikâye'de Filiz rolünde.
 
'Bizim Hikâye'nin Filiz'i
 
Ayın Söyleşisi'nde Asu Maro'nun konuğu, İngiltere ve ABD versiyonlarıyla dünya çapında popüler dizi 'Shameless'ın Türkiye versiyonu olarak lanse edilen 'Bizim Hikâye'de Filiz rolüyle izleyeceğimiz oyuncu Hazal Kaya. Kaya bir yandan dizinin orijinaline ne kadar yakın olduğuna dair eleştirilere yanıt verirken, bir yandan da Türkiye'de ekranda ve gerçek hayatta kadın olmanın zorluklarına dair düşüncelerini paylaşıyor.
 
Derginin sinema sayfalarında bu yıl Cannes'da yarışan 'Tutku Oyunu' üzerine ünlü Fransız yönetmen François Ozon ve oyuncu Marine Vacth ile bir söyleşi yer alıyor. Yılın merakla beklenen korku filmlerinden 'It Comes at Night'ın Avustralyalı başrol oyuncusu Joel Edgerton'ın portresi ve Noomi Rapace'ın yedizleri canlandırdığı 'Yedinci Gece' üzerinden sinemanın ikiz ve çoklu karakterlerine dair bir yazı, sinema bölümünün diğer konuları arasında.
 
Ferit Odman, "Yerli cazın ihtiyaçları" dosyasında görüşü alınan isimler arasında.
 
Cazın ihtiyaç listesi
 
Müzik sayfaları bu ay akademisyenlerden yorumculara, mekân sahiplerinden belgeselcilere Türkiye cazının uzmanlarının, "Yerli cazın acil ihtiyaçları neler?" sorusunu cevapladıkları kapsamlı bir dosyaya ev sahipliği yapıyor.
 
Susanne Sundfør, 'Music for People in Trouble' ile gündemde.
 
Anıtsal pop mimarı Susanne Sundfør ve indie'nin melankolik ve gerçekçi grubu The National yeni albümleriyle dergiye konuk olurken, 27 Eylül'de Zorlu PSM'de sahne alacak, neo-soul'un genç ve başarılı ismi Michael Kiwanuka üzerine bir portre, 'Senden İmzalı' single'ı ile geri dönen Sibel Tüzün ile bir röportaj ve bir buçuk yıldır faaliyette olan Muğla Belediye Senfoni Orkestrası üzerine bir yazı da müzik bölümünde yer buluyor.
 
'Çirkin' DasDas'ta.
 
'Ibsen Evi'
 
Sahne sanatları bölümünde İstanbul'un Anadolu yakasında geçtiğimiz yıl açılan sanat mekânı DasDas'ın sahneleyeceği, günümüzde sosyal medyanın iyice tetiklediği beğenilme saplantısını konu alan oyun 'Çirkin', Kumbaracı50 ve D22 ortak yapımı 'Hayvan Çiftliği'nde diktatör domuz Napolyon'u canlandıran başarılı oyuncu Berkay Ateş ile bir röportaj ve günümüzün yükselişteki yönetmenlerinden Simon Stone'un yazıp yönettiği, Avignon Festivali'nin açılışını yapan 'Ibsen Evi' yer alıyor.
 
Sevin Okyay ve Pınar İlkiz.
 
Derginin edebiyat sayfaları, Shakespeare'in 400. ölüm yılı münasebetiyle eserlerinin yeniden yazılması projesinde 'Fırtına'yı üstlenen ve 'Cadı Tohumu' ismiyle yeniden yorumlayan Margaret Atwood'un röportajlarından bir derlemeye, ciddi pozlarıyla tanıdığımız yazarların samimi ve muzip hâlleriyle yer aldıkları bir fotoğraf albümüne ve Türkiye kültür sanat camiasının demirtaşlarından Sevin Okyay ile dört yıl süren nehir söyleşini 'Hakikaten Sevin Okyay' ismiyle kitaplaştıran Pınar İlkiz'in, kitabın yazılış öyküsünü anlattığı bir yazıya ev sahipliği yapıyor.