Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Michelangelo sergisinde sürpriz ziyaretçi

Michelangelo sergisinde sürpriz ziyaretçi

Michelangelo sergisinde sürpriz ziyaretçi26 Ocak 2018 - 02:01
New York'ta bulunan dünyanın en ünlü müzelerinden Metropolitan Museum, Rönesans'ın önemli ismi Michelangelo sergisine ev sahipliği yapıyor. Serginin bir de özel bir misafiri var.

Metropolitan Müzesi, geçtiğimiz yılın Kasım ayından beri Rönesans'ın en önemli isimlerinden Michelangelo sergisine ev sahipliği yapıyor. Michelangelo Buonarotti'nin tarihe damga vuran eserlerinin yer aldığı sergi, iki aydır New York'un en önemli sanat etkinlikleri arasında yerini almış durumda.

 

 
 
Metropolitan Müzesindeki sergide şu anda Michelangelo'nun 133 çiziminin yanı sıra 3 heykel çalışması, erken dönem tabloları ve ahşap mimari tasarımları sergilenmekte. Yoğun ilgi gören Michelangelo sergisinin bir de misafiri var. 
 
Yayınlandığı dönemde çocukların en sevdiği çizgi filmler arasında yerini alan ve Rönesans'ın en önemli dört ismini de öğrenmelerini sağlayan Ninja Kaplumbağlar 'dan bir karakter de sergide yerini alanlardan oldu. Çizgi filmde pizzaya olan düşkünlüğüyle bilinen Michelangelo, Metropolitan Müzesi'nin bir tanıtım çalışması kapsamında sergiye dahil edildi.