Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Madencilere ithafen bir sergi

Madencilere ithafen bir sergi

Madencilere ithafen bir sergi20 Mart 2017 - 11:03
Bu akşam sona erecek olan Art Ankara sanat fuarı sanat öğrencilerinin hazırladığı 'Soyunuyoruz' adlı sergiyle madencileri anıyor
DİLAN ÖZDEMİR / ANKARA
 
Art Ankara sanat fuarı bir yandan galerilerin standlarını bir yandan da sergileri ağırlamaya devam ediyor. Bu kapsamda küratörlüğünü Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Üyesi Fisun Kavalcı'nın yaptığı madenciler anısına düzenlenen sergi 'Soyunuyoruz' da fuarda sanatseverlerle buluşuyor. Fuarın en dikkat çeken sergilerinden 'Soyunuyoruz' 19 genç sanatçının eserlerinden oluşuyor. Sergi, Hacettepe Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü öğrencileri tarafından madencilerin soyunma odasından esinlenerek hazırlanmış. Küratör asistanlığını üstlenen Sadık Ramazan Yılmaz, Soma faciasında gazete küpürlerinde izlenen madencilerin soyunma odalarından esinlenerek sergi hakkında "Hocamız 2014 yılında Soma faciasının haberlerinde gösterilen madencilerin soyunma odalarından esinlenerek böyle bir sergi açmayı düşündü. Üç yıllık düşünce ve projeden sonra 48 adet çöp bidonu ile beraber sergi oluşturuldu. Burada meselemiz bütün madencileri anmak ve hatırlamak. Bu sergide her sanatçı kendi hissini, duygusunu yansıtmak istedi," diyor.
 
'Soyunuyoruz' sergisi Ankaralı sanatseverlerin yoğun ilgisi ile karşılandı. Sergi küratör asistanı Sadık Ramazan Yılmaz serginin tüm sanatseverler tarafından bu kadar yoğun ilgi ile karşılaşmasını şu sözler ile anlatıyor "Biz burada sanatla bir farkındalık yaratmak istedik. Tüm sanatçıların hayal dünyası var bu bidonlarda." Sergi bu akşam saat 20.00'ye dek Ato Congresium'da izlenebilecek. 
 
 
Ergin İnan 50. yıl sergisiyle fuarda
 
Ergin İnan sanatında 50. yılını kutladığı, Sevil Dolmacı Art Consultancy tarafından hazırlanan sergisiyle ArtAnkara'ya konuk oluyor. Sanatçının elli yıl boyunca çizdiği grotesk figürlerden oluşan desenler, böcekler, yazılar ve soyut-metafizik ögelerinin izlendiği "Nefs/Nefes" adlı sergi böylece İstanbul'dan sonra ilk kez Ankara'da sanatseverlerle buluşuyor.