Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Limanın mirası üzerine

Limanın mirası üzerine

Limanın mirası üzerine03 Temmuz 2017 - 10:07
'LİMAN' sergisinin son etkinliği 'Limanın İzinde' katılımcıları liman ve liman bölgelerinin endüstriyel mirası üzerine keşfe çıkarıyor
İstanbul Modern’in Türkiye modern ve çağdaş sanatında liman konusunu ele alan sergisinin son etkinlikleri ÇEKÜL Bilgi Ağacı işbirliğiyle düzenleniyor. 'Limanın İzinde' katılımcıları liman ve liman bölgelerinin endüstriyel mirası üzerine keşfe çıkarıyor. 34 sanatçı ve kolektifin resim, heykel, model, gravür, çizim, fotoğraf, video ve yerleştirmelerinden bir seçki sunan 'LİMAN' sergisinin son etkinliği endüstri mirası konusuna odaklanıyor.
 
ÇEKÜL Bilgi Ağacı tarafından tasarlanan programda ilk olarak grup çalışmaları ve interaktif bir sunumla 'endüstri mirası' kavramı tartışılıyor. Sonrasında 'LİMAN' sergisini temel alan 'Zamanla Liman' ve 'Limanın İzinde Hikâyeler' adlı bölümlerde katılımcılar, İstanbul limanlarındaki dönüşümü kendi anlatılarını kurarak keşfediyor.
 
'Zamanla Liman', katılımcıları, sergi için hazırlanan Zaman Çizelgesi etrafında dünden bugüne İstanbul Modern’in yer aldığı Tophane-Karaköy bölgesindeki değişimi ve kent tarihindeki dönüşümleri keşfetmek üzere haritalı bir gezintiye çıkarıyor.
 
'Limanın İzinde Hikâyeler' programında ise katılımcılar, Mıgırdiç Givanian’ın 'İstanbul' resmiyle başlayan bir seçkinin izinde, 1900’lerin başından 2017’ye, limanların kente ve yaşama açılan pencerelerinden bakarak, kendileriyle son bulacak bir hikâyenin tanığı ve anlatıcısı oluyor.