Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Koman'ın kayıp heykeli için bağış kampanyası

Koman'ın kayıp heykeli için bağış kampanyası

Koman'ın kayıp heykeli için bağış kampanyası08 Ağustos 2017 - 01:08
İlhan Koman'ın geçen yıl Seğmenler Parkı'ndan çalınan heykelinin, orijinal alçı kalıbına ulaşılmasıyla yeniden üretilmesi için bir bağış kampanyası başlatıldı
Ankara'daki Seğmenler Parkı’nda geçen yıl ansızın kaybolan İlhan Koman heykelinin kente yeniden kazandırılması için sanatçıların desteğiyle kampanya başlatıldı. Kaybolan eserleri yeniden inşa etme sürecinin ilk adımı olan kampanya, heykelin sökülüp çalınmasından sonra Başkent Dayanışması bünyesinde gerçekleşen kamuoyu yaratma sürecinin hemen ardından hayata geçirildi.
 
Yaygara Güncel Sanat İnisiyatifi, İlhan Koman Vakfı ve TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, 2016 yılının Mayıs ayında yıllardır durduğu Ankara Seğmenler Parkı’ndaki kaidesinden sökülerek çalınan heykelin yeniden dökümünün yapılarak kente kazandırılması için kolları sıvadı.
 
İtalya'daki alçı kalıbı
 
Heykelin bulunmasına ilişkin Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Yaygara Güncel Sanat İnisiyatifi'nin arama çalışmaları ve hukuki süreç devam ederken, Galeri Nev ve Yaygara Güncel Sanat İnisiyatifi'nin çabalarıyla heykelin İtalya’da üretilen orijinal alçı kalıbına ulaşıldı ve bu modelden tekrar bronz heykelin üretilmesine karar verildi. Bu karar ile birlikte heykelin Seğmenler Parkı’nda bulunan kaidesine tekrar yerleştirilmesi için bir bağış kampanyası başlatıldı.
 
Ankaralılara yeni yıl armağanı
 
Bağışlar, İlhan Koman heykeli için bağış ibaresi ile 'TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi İş Bankası Meşrutiyet Şubesi IBAN: TR 59 000 64 000001 4213 0602054' hesabına gönderilebilecek. Bağış için gerekli miktarı olan 30 bin TL’ye ulaştığında hesap kapanacak. Toplanan bağışlar kamuya ve katılımcılara açıklanarak heykelin giderleri için harcanacak. 1 Ağustos'ta başlayan bağış kampanyası, 1 Ekim 2017 tarihinde sonlanacak ve heykel 2017 yılının son günü Ankaralılara yeni yıl armağanı olarak Seğmenler Parkı’na yerleştirilecek.