Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Jim Carrey'nin atölyesine davetlisiniz

Jim Carrey'nin atölyesine davetlisiniz

Jim Carrey'nin atölyesine davetlisiniz10 Ağustos 2017 - 11:08
'Maske', 'Salak ile Avanak' ve 'Truman Show'un aralarında bulunduğu filmlerin ünlü oyuncusu Jim Carrey son yıllarda yeteneğini atölyesinde resim yaparak sergiliyor. 2 milyondan fazla izlenen bir kısa belgesel oyuncunun ressam kimliğini dünyaya duyurdu
Vimeo'da yayınlanan altı dakikalık bir video, Hollywood'un en yetenekli oyuncularından Jim Carrey'nin bilinmeyen yüzünü ortaya çıkardı. 2 milyon kez izlenen 'I needed color' (Renge ihtiyacım vardı) adlı mini belgeselde Jim Carrey son yıllarda atölyesinde yaptığı resimleri gösteriyor. 'Maske', 'Salak ile Avanak', 'Truman Show' ve 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind'ın aralarında bulunduğu filmlerin oyuncusu Carrey, videoda dev bir atölyede rengarenk boyadığı tabloları arasında gösteriliyor. Carrey videoda çocukluğunda vaktinin yarısını oturma odasında küçük gösteriler yaparak, diğer yarısını odasında kendi dünyasında şiir yazarak ve çizim yaparak geçirdiğini anlatırken şunları ekliyor: "Odana git diyerek cezalandırabileceğiniz bir çocuk değildim, odam benim cennetimdi" diyor.
 
 
Aşk acısından ilhamla
 
Bundan altı yıl önce yaşadığı bir aşk acısı sonrası kalp kırıklığını tamir etmek amacıyla resme başlayan sanatçı, "Âşık olduğunuz zaman hafifliyorsunuz, uçuyorsunuz. Ama o aşkı kaybettiğinizde yeniden atmosfere girmek zorundasınız, ki bu da epey zorlayıcı olabiliyor," diye anlatıyor. Jim Carrey, "Resim yapmaya ilk başladığımda bunu o kadar takıntı haline getirdim ki evde resimleri koyacak yer kalmadı, mobilyaların bir parçası oldular, resimlerin üstünde yemek yemeye başlamıştım" diyor.
 
Resimlerinde çok sayıda farklı tekniği kullandığı videoda görülen Jim Carrey, “Bence birini sanatçı yapan şey iç dünyasının modellerini yapabilmesidir. Duygularından, ihtiyaçlarından ya da izleyicinin neye ihtiyacı olduğunu düşünerek fiziksel varlıklar yaparlar. Resimlerimin rengine bakarak neyi sevdiğimi, bazılarındaki karanlıktan iç dünyamı, bazılarındaki aydınlıktan istediklerimi görebilirsiniz," diyerek sanat üzerine düşüncelerini açıklıyor. Jim Carrey resimleri arasında yer alan İsa tasvirleri hakkında da, "İsa gerçekten yaşadı mı bilmiyorum, ne anlama geldiğini de bilmiyorum. Ama ben İsa resimlerinde İsa'nın size bakmasını olduğunuz gibi kabul etmesini ve iyileştirmesini istiyorum, diyor. Carrey ayrıca, "Resim bana ne öğretti bilemiyorum ama beni özgürleştirdi. Geçmişten, gelecekten, pişmanlıklardan, endişelerden arındırarak özgür bıraktı" diye belirtiyor.