Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » İstanbul'un pulları kitap oldu

İstanbul'un pulları kitap oldu

İstanbul'un pulları kitap oldu28 Mart 2017 - 11:03
İBB Kültür A.Ş. görsel kültür tarihçileri, posta tarihçileri, pul koleksiyoncuları, tasarımcılar ve diğer araştırmacılar için değerli bir kaynak olan 'İstanbul’un 100 Pulu’ kitabını yayımladı. 'İstanbul’un 100 Pulu' adlı kitap, İstanbul’un çeşitli semtlerinin, meydanlarının ve abidevi yapılarının pullardaki izlerini sürüyor. Kitapta yer alan posta pullarında ayrıca Anadolu Hisarı’ndan Beyazıt Meydanı’na, Ayasofya Müzesi’nden Çemberlitaş’a, Sultanahmet Meydanı’na, Galata Köprüsü’ne ve Ali Sami Yen ve İnönü stadyumlarına uzanan geniş bir yelpazede İstanbul’un tarihindeki süreklilikleri ve değişimleri görebilmek mümkün.
 
Yaşadıkları şehrin tarihini merak eden okuyuculara farklı bir perspektiften İstanbul’a bakabilme imkanı sunan eser, görsel kültür tarihçileri, posta tarihçileri, pul koleksiyoncuları, tasarımcılar ve diğer araştırmacılar için büyük bir eksikliği gideriyor. 'İstanbul’un 100’leri' dizisinin 83’üncü kitabı olarak yayımlanan kitapta, sadece pulların görselleriyle yetinilmeyip, aynı zamanda pullarda yer alan İstanbul manzaralarının tarihine de değiniliyor.
 
Eserde yer alan İstanbul temalı posta pullarının üzerindeki fiyatlar, basıldıkları dönemlerin mektup gönderim ücretleri konusunda da ayrıca bilgi veriyor. Osmanlı İmparatorluğu’nun son devrinden Cumhuriyet tarihinin yüksek enflasyonlu yıllarına kadar çeşitli dönemlerde basılmış pulların üzerinde yer alan rakamlar dikkat çekiyor.