Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » İstanbul galerilerinde neler oluyor?

İstanbul galerilerinde neler oluyor?

İstanbul galerilerinde neler oluyor?14 Ağustos 2017 - 04:08
Galeriler sanat sezonuna değişikliklerle başlıyor. Beş galerinin Karaköy'e taşınmasıyla birlikte İstanbullu sanatseverlerin rotası da değişecek gibi görünüyor
İstanbul'un en önemli galerilerinden biri olan Galeri Rampa'nın kapanmasının ardından bu sene sanat sezonu heyecanlı bir haberle açılıyor. Pi Artworks, Galeri Nev İstanbul, artSümer ve Mixer sezonu Karaköy’deki Mumhane Caddesi'ndeki yeni adreslerinde izleyicileri ağırlayacaklar. Beyoğlu Mısır Apartmanı’nda uzun yıllardır ziyaretçilerini ağırlayan Pi Artworks ve Galeri Nev İstanbul’a ek olarak, hali hazırda Karaköy’de konumlanmış olan artSümer ve Sıraselviler’deki mekânından taşınacak olan Mixer’in de katılımı ile galeriler aynı çatı altında bir araya geliyorlar. Bu sokağın hemen karşısındaki binaya taşınan Sanatorium ise Karaköy’de yeni oluşan bu sanat rotasının bir parçası oluyor.
 
 
Galerilerden gelen açıklamada kurumların, "sanat alanında birlikte hareket etmenin ve dayanışma içinde olmanın yaratacağı sinerjiden heyecan ve mutluluk duyduğu," belirtiliyor. Galeriler 9 Eylül’den itibaren sergilerini ziyarete açmaya başlayacaklar. Binanın resmi açılışı ise 20 Eylül’de gerçekleşecek. Galeri Nev'de İnci Eviner'in 'Ufkun Altında' adlı sergisi, Pi Artworks'te Nancy Atakan'ın 'Çizgiler Camiası' sergisi, artSumer'de Gözde İlkin'in 'Gaipten Gösteri' ve Erdal Duman'ın 'Casus Belli' sergisi, Mixer'de 'Otomata' adlı karma sergi, Sanatorium'daki Kemal Özen'in 'Yapay Cehennemler' sergisi görülebilecek.
 
 
Artık projelerle devam edecek
 
Empire Galeri ise mekânının kapandığını ve projelere devam edeceğini açıkladı. Galeri "Bir proje üretme, gerçekleştirme ve yönetme inisiyatifi olarak The Empire Project yurtiçi ve yurtdışında sanat ve sanatçı odaklı prodüksiyonlarına devam edecektir. Odağını mekan bağımlılığı anlayışından uzaklaştırarak, tüm enerjisini sanat ve kültür alanında proje yürütmeye adayacaktır" açıklamasında bulundu.
 
Sadık Paşa Konağı'na hoşgeldiniz
 
Pilot Galeri Sıraselviler'deki mekânında sergilerine ve etkinliklerine devam edecek, bu kapsamda Constantinos Taliotis'in solo sergisi galeride yer alacak. Ancak galeri izleyicileri aynı zamanda Cihangir'e de yönlendiriyor. Çünkü Halil Altındere'nin 'Welcome to Homeland' adlı sergisi bir dönem Japon konsolosluğuna da ev sahipliği eden Sadık Paşa Konağı'nda açılacak. Sergi 11 Eylül - 21 Ekim arasında gezilebilecek.