Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Documenta'nın Atina ayağı başladı

Documenta'nın Atina ayağı başladı

Documenta'nın Atina ayağı başladı07 Nisan 2017 - 11:04 | Nevin Aladağ'ın 'Müzik Odası (Atina)' çalışması Documenta kapsamında sergileniyor.
Güncel sanat alanında dünyanın en önemli sanat etkinliği olan Documenta'nın 14. edisyonunun Atina ayağı 16 Temmuz'a kadar sürecek
Beş yılda bir düzenlenen ve güncel sanat alanında dünyanın en önemli sanat etkinliği olan Documenta'nın 14. edisyonunun Atina'daki ayağı başladı. 2013'te küratör Adam Szymczyk'in kararıyla yıllardır düzenlendiği Kassel'le birlikte bir ayağının da Atina'da gerçekleşmesi planlanan etkinlik böylece Almanya'dan önce Yunanistan'da izleyicilerle buluşmuş oldu. Avrupa'nın güç dinamiklerini böylece ister istemez odağa alan etkinlik, 16 Temmuz'a dek devam edecek. Atina'daki etkinlik kapsamında 40'tan fazla enstitü, meydan, sinema, üniversite kampüsü, kütüphane kullanılacak ve 160'tan fazla sanatçı sergide yer alacak. Bu kapsamda Türkiye'den sanatçılar, Nevin Aladağ ve Banu Cennetoğlu'nun eserleri de sergide yer alacak. Atina'daki serginin ana mekânlarından biri olan Odeon Müzik Okulu'nda Aladağ 'Müzik Odası (Atina)' başlıklı yeni çalışmasını sunacak. Bu çalışma için sanatçı mobilyalardan ve ev içi nesnelerden müzik enstrümanları üretiyor. Mobilyalar kendi akustik unsurlarını geliştiren, insan bedenini anıştıran biçimlere göndermede bulunan tını gövdelerine dönüşüyor.
 
Ayrıca etkinlik kapsamında dokuz farklı ülkede radyo yayını yapılacak. Bu kapsamda da Türkiye'den sanatçı Aslı Çavuşoğlu da yayına katılacak. Almanya'nın Kassel şehrinde düzenlenecek Documenta 14 sergisi ise 10 Haziran'da başlayacak ve 17 Eylül 2017'ye dek sürecek.