Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Diyarbakır'dan Midilli'ye

Diyarbakır'dan Midilli'ye

Diyarbakır'dan Midilli'ye30 Ağustos 2017 - 05:08 | Bienal küratörleri Michael Elmgreen ve Ingar Dragset, 6 Eylül'de Diyarbakır'ın yeni güncel sanat mekânı Loading'e konuk olacaklar.
'İyi Bir Komşu' temasıyla 16 Eylül'de açılacak bienal kapsamında Diyarbakır, İzmir ve Midilli'de üç farklı komşu etkinlik gerçekleştirilecek
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen 15. İstanbul Bienali, 'İyi Bir Komşu' temasıyla 16 Eylül’de açılıyor. Küratörlüğünü sanatçı ikilisi Elmgreen & Dragset’in yaptığı bienal, 12 Kasım’a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.
 
İstanbul Bienali’nde bu yıl 'İyi Bir Komşu' teması çerçevesinde 32 ülkeden 56 sanatçının  ev, mahalle ve aidiyet kavramlarını tartışmaya açan işleri sergilenecek. İşlerden bazıları ev yaşamımızdaki hâl ve koşulların nasıl değiştiğini ve mahallelerimizin geçirdiği dönüşümü incelerken bazıları da günümüzün jeopolitik sorunlarıyla başa çıkma şekillerimizi mikro ölçekte ele alacak.
 
İstanbul Bienali kapsamında Diyarbakır, İzmir ve Midilli’de üç farklı komşu etkinlik gerçekleştirilecek. Diyarbakır’ın yeni güncel sanat mekânı Loading, 15. İstanbul Bienali küratörleri Michael Elmgreen & Ingar Dragset sanatçı ikilisi ile İstanbul Bienali Direktörü Bige Örer'i 6 Eylül’de konuk ediyor. Etkinlikte, 15. İstanbul Bienali sanatçılarından, 1980 Kahire doğumlu Heba Y. Amin’in 'Kuşlar Uçarken' adlı videosu da gösterilecek. Sanatçı Gözde İlkin'in Yer Düşü isimli sergisi 15. İstanbul Bienali’nin Komşu Etkinlikler kapsamında İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde açılıyor. Yer Düşü sanatçının 2009- 2017 yılları arasında ürettiği üç eserden oluşuyor ve sanatçının odaklandığı sınır, aidiyet, hafıza ve mekan gibi konuları, doğa ve toplumsal süreçler üzerinden kurgulanmış eserler ile İzmir’e taşıyor. Volkan Aslan’ın 'Evim Evim Güzel Evim' (2017) adlı yeni video işi, 15. İstanbul Bienali’yle eş zamanlı olarak Türkiye’nin en yakın komşu adalarından Midilli’de gösteriliyor. İstanbul Bienali, Midilli Belediyesi ve Elgiz Müzesi Midilli Dostları işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte tüm ada sakinlerine ve çevre yerleşim alanlarındaki sanatseverlere ulaşacak bu iş, bienal süresince Midilli Belediye Sanat Galerisi olarak kullanılan eski bir Osmanlı yapıtı olan Halim Bey Konağı’nda izlenebilecek.