Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » "Çünkü" sergisi İspirtohane'de açıldı

"Çünkü" sergisi İspirtohane'de açıldı

"Çünkü" sergisi İspirtohane'de açıldı18 Nisan 2018 - 10:04
Demet Demirkaya'nın doğa temalı fotoğraf çalışması "ÇÜNKÜ" İspirtohane Kültür Merkezi'nde ziyaretçilerini bekliyor.
Gönüllü olarak başladığı "event photographer' çalışmalarını daha sonra doğa fotoğrafçılığı ile sürdüren Demet Demrikaya ilk kişisel sergisi "ÇÜNKÜ" yü açtı. Küratörlüğünü Asuman Tacal'ın yürüttüğü sergide fotoğraflarının yanı sıra Demirkaya'nın her bir fotoğrafa yazdığı şiir çalışmaları da görülebiliyor. Meraklılarını bekleyen sergi 17-24 Nisan tarihleri arasında görülebilecek.
 
ÇÜNKÜ sergisi ile ilgili Demet Demirkaya'nın hazırladığı sunuş yazısı ise şöyle;
 
"Merhaba ...Hoşgeldiniz... Gelebildiniz ya..gözleriniz görebiliyor çektigim fotoğrafları ya..iyi ki...! Teşekkür ederim 'iyi ki' geldiniz..ve dolaşırken burada belki martılarin kanatlarında soluklanırsınız..bahçelerden geçersiniz benimle..yüzünüze vurur yelelerinden rüzgar..atların..gözlerinde kaybolursunuz..bir an....ve "iyi ki" olur umarım bu fotoğraflar hayatınızda.. "Çünkü"...niye çünkü diyorsunuz ..duyuyorum..psişik güçlerim yok, pişmemis gençliğimden 50'li yaşlarıma sarkmış keşkelerim var..sizler gibi.. "Keşke" ..aslında pişmanlıktır, bilirsiniz..Nereye kadar?!!..Bugün yapmak istediklerinizi ertelemediniz mi..hep yarın demediniz mi? Benim neslimi geçin, ya gençler ..genç nesil?..okul bitsinle baslar bu işler bilirmisiniz..sonra bir elim ekmek tutsunla sürer gider..Çocuk bir büyüsünle pekişir..ve her devir bir "Keşke" olur yerleşir içinize.. Bugün ben,"iyi ki 'lerimi paylaşıyorum sizlerle..."çünkü".. ÇÜNKÜ.....sevebiliyorum..iyi ki.. ÇÜNKÜ....istiyorum..iyi ki.. ÇÜNKÜ....mutluluk duyuyorum..iyi ki.. CUNKU...gurur duyuyorum..iyi ki.. ÇÜNKÜ YAŞIYORUM..iyi ki..! Gordugunuz her foto bana bir siir yazdirdi ..fotografi cekmekle kalmadim sanki icine aldi beni gordugum muhteşemlik..Sizlere tekniğimi değil; sizlere duygularımı açıyorum ben..görün istediğim belki de şimdi en cok ihtiyaçımız olan.."AŞK"..Evrene baktığınız gönül gözünüz ise ; gördüğünüz "aşk"tan başka bir şey değil.. Her fotoğrafım bir aşk hikayesi..Sizlerin..hayatıma konuk ettiğim her birinizin..benim..Çünku..bir tek zaman var..o da" bugün"..yaşanılacak her şey de bugün..yapılmasi gerekenler de..Yoksa o martı niye konar ki kameramın üstüne?..Neden bakar ki bana öyle..Tesadüf mü?! Tesadüf var mı?!..
 
........ Bir kısrağın sırtında dolu dizgin hayat..savrulan saçlarini düzeltirken sen..yelesinden yılların savruldugundan habersiz.. Gökyüzünde turkuaz..sen turkuaz denizleri hayal ederken..zorla geri verecegin bir emanet yaşamı Bugün gitmek mümkun olsa niye gitmek istedigini bilmediğin başka denizlerin hayaliyle harcarken sen..hayat seni solluyor..sinyal vermeden,kundaktan kefene..!..tüm limitlerin üstunde bir hız.. Hergün yeni bir güneş..aynı pencere ama ayrı güneş..boşver bilimadamlarını..aynı bilim ayrı "göz"..
 
Yarın aynı pencereden ayrı güneşlere beraber bakacağız..yine doğacak olan "garanti" güneşe..sevgimle/  Demet Demirkaya