Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Contemporary Istanbul’da Milliyet Sanat turu

Contemporary Istanbul’da Milliyet Sanat turu

Contemporary Istanbul’da Milliyet Sanat turu21 Eylül 2018 - 10:09
13. Contemporary Istanbul’u (CI) Milliyet Sanat Instagram yarışmasının talihlileri Milliyet yazarı Güneri Cıvaoğlu’yla birlikte gezdi.
FİSUN YALÇINKAYA
 
13. Contemporary Istanbul sanat fuarı önceki gün gerçekleşen ön gösterimle başladı. İstanbul Kongre Merkezi ile Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda fuarda, bu yıl 22 ülkeden 83 galeri, 400’ü yabancı 650 sanatçı ile yer alıyor. Fuarda, çoğu Türkiye’den sanatseverle ilk kez buluşacak yaklaşık iki bin eser görülebiliyor. Milliyet Sanat dergisi de fuardaki özel etkinlik alanında Erdoğan Demirören’in koleksiyonundan özel bir seçkinin yer aldığı videoyu fuar ziyaretçileriyle ilk kez buluşturuyor. Bu videoda Demirören’in geniş koleksiyonundan sadece holdingdeki çalışma alanlarında yer alan resimler görülebiliyor. Yanı sıra Milliyet Sanat’ın 46 yılını anlatan bir video da ziyaretçileri bekliyor. İşte bu özel etkinlik alanında dün Milliyet Sanat’ın dört okuru da Milliyet gazetesi yazarı Güneri Cıvaoğlu’yla buluştu.
 
Milliyet Sanat Instagram yarışmasının talihlileri #benimicinsanat etiketiyle yorum yapanlar arasından Milliyet Sanat jürisi tarafından seçildi. Bu kapsamda seçilen Özlem Nadastepe, Seren Uzunhan, Barış Sipahioğlu, Serap İnangül dün fuarı Güneri Cıvaoğlu ile birlikte gezdi. Geziye Milliyet Sanat özel etkinlik alanında başlayan Cıvaoğlu ve talihlilerin ilk durağı, Erdoğan Demirören’in koleksiyonundan bir seçkiyle hazırlanan videoyu izlediler.
 
 
Devrim Erbil’le başladı
 
Fuarı gezmeye alt kattaki Devrim Erbil eserlerinin bulunduğu bölümden başlayan Güneri Cıvaoğlu, Erbil’in eserleri üzerine, “Biliyorsunuz bir resme ilk kez baktığınızda başka bir şey hissedersiniz, ikinci kez baktığınızda başka… Mesela bugün ben trafikten geldim ve bu resim bana İstanbul’un nasıl bir yığın hâline geldiğini ve zorlaştığını gösteriyor. Ama bunun ötesinde bütün bu keşmekeşe rağmen güzelliğin bozulamadığını görüyoruz” dedi. Daha sonra Hans Op De Beeck’in ‘Aline’ adlı 2016 tarihli Galleria Continua standında yer alan eserini beğendiğini ifade eden Cıvaoğlu sonraki adımda Bozlu Art Project standında Server Demirtaş’ın ‘Catwalk’ adlı 2018 tarihli hareketli heykelini inceledi. Cıvaoğlu bu eser için “Göçü anlatıyor, o göç içinde, ne kadar yürürlerse yürüsünler hep aynı yerde kaldıklarını anlatıyor, ne kadar gitseler de  ne kadar yol aldıklarını sansalar da beraberlerinde kaderlerini götürdüklerini anlatıyor” dedi. Cıvaoğlu eğer fuardan eser satın alsa hangisini seçeceğini sorduğumuzda da bu eseri satın almayı düşüneceğini söyledi.
 
 
 
Cıvaoğlu gezisi sırasında talihlilerle bol bol da fotoğraf çektirdi. Berk Arıkan’ın Van Gogh ve Andy Warhol otoportrelerini yorumladığı eserleri hakkında bilgi alan Cıvaoğlu, bu eserlerle özel olarak ilgilendi.
 
 
Bu kapsamda fuarı gezme şansı bulan Özlem Nadastepe, Seren Uzunhan, Barış Sipahioğlu, Serap İnangül ziyaret süresince Güneri Cıvaoğlu ile  sohbet etme imkânı da buldu. Eserleri Cıvaoğlu’nun yorumlarıyla onun gözünden de dinleyen talihliler, böylece çok özel bir fuar deneyimi yaşamış oldular. Eserlere dair beğenilerini dile getiren talihliler, Milliyet Sanat özel etkinlik alanında kahvelerini içerek dinlendi ve sonra gezilerine devam etti. Talihlilerden Seren Uzunhan, fuarı ziyaret etmeyi çok istediğini, bu çok özel beş kişiden biri olduğu için mutlu olduğunu, kendini şanslı hissettiğini söyledi. Özlem Nadastepe de Güneri Cıvaoğlu’yla gezmenin ayrı bir şans olduğunu dile getirdi. Serap İnangül ise Milliyet Sanat sayesinde sanatla bir kez daha buluştuklarını vurguladı. Bu özel günden mutlulukla ayrılan talihliler birçok eserin önünde de Cıvaoğlu’yla birlikte fotoğraf çektirdiler.
 
Talihlilerle kahve içti
 
Daha sonra fotoğraf sanatçısı Ayşegül Dinçkök ve Dünya Serbest Dalış Şampiyonu Şahika Ercümen’in ortak projesi olarak hayata geçen Ayşegül Dinçkök’ün ‘Derin Tutku Misunderstood/Yanılgı’ eserini izleyen Cıvaoğlu sanatçı Dinçkök’le de eseri üzerine sohbet etti. Cıvaoğlu geziyi talihlilerle birlikte Milliyet Sanat özel etkinlik alanında Türk kahvesi içerek sonlandırdı. Fuar çıkışında da Ahmet Güneştekin’in işini ziyaret etti.