Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Çağdaş eserlere büyük ilgi

Çağdaş eserlere büyük ilgi

Çağdaş eserlere büyük ilgi13 Kasım 2017 - 03:11
Antik A.Ş. dün önemli bir müzayedeye daha ev sahipliği etti. Müzayedede Doğançay'ın 'Kurdeleler' serisinden bir eseri 610 bin TL'ye satıldı
GENCAY ALTAY
 
Maçka’da yer alan Antik A.Ş müzayede evinin salonları önceki gün saat 15.00’te başlayan 297. Müzayede vesilesiyle dolup taştı. Türk resim sanatının modern döneminden günceline uzanan seçkisiyle dikkat çeken müzayede Olgaç Artam’ın sunumuyla gerçekleşti. Artam, 297. Çağdaş Sanat Eserleri Müzayedesi'yle ilgili; “Çağdaş Türk Sanatı'ndan zaman tüneli niteliğinde bir seçki hazırladık. Nejad Melih Devrim'in ilk soyut örneklerinden güncel sanatın genç isimlerine uzanan geniş bir sanatçı listesinin sunulduğu 297. Müzayede müzelerde görülebilecek eserlerden oluşuyor" diye belirtmişti.
 
Zaman zaman tansiyonun yükseldiği 297. Çağdaş Türk Sanatı Müzayede’sinde sanatseverler arasındaki rekabet kıyasıya gerçekleşti. Müzayedede Burhan Doğançay'ın 'Kurdeleler' serisinden bir eseri 610 bin TL'ye satılarak müzayedenin en pahalı eseri oldu. 
 
Devrim Erbil'e rekor fiyat
 
Devrim Erbil'in ise bir 'İstanbul' konulu eseri 410 bin TL'ye satılarak sanatçının bir müzayedede satılan en yüksek fiyatlı eseri oldu.
 
Cihat Burak'ın 'Aslan' konulu eseri 410 bin TL'ye, Erol Akyavaş’ın 'Kafalar' eseri 440 bin TL'ye, Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun 'Kuşumsu' adlı eseri 320 bin TL'ye, Orhan Peker'in 'Kediler' eseri 214 bin TL'ye, Nejad Devrim'in 1948 tarihli soyut bir eseri 227 bin TL'ye satıldı. Ayrıca Komet'in müzayededeki eseri 150 bin TL'ye Kemal Önsoy'un eseriyse 135 bin TL'ye satıldı.
 
Yaklaşık 300 koleksiyoncu ve sanatseverin katıldığı müzayedeyi yöneten Olgaç Artam gösterilen yoğun ilginin sanat piyasası için çok olumlu olduğunu belirtti ve “Burhan Doğançay, Erol Akyavaş, Nejad Melih Devrim, Orhan Peker, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Nuri İyem, Kemal Önsoy, Azade Köker, Ömer Uluç gibi sanatçılar ulaştıkları rakamlar ile müzayedeye damga vurdular," dedi.