Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Bu sergi köpekler için

Bu sergi köpekler için

Bu sergi köpekler için24 Ağustos 2016 - 10:08
İngiliz sanatçı Dominic Wilcox'un sadece köpek ziyaretçiler için hazırladığı 'The Play More Dog' sergisinde köpek maması şeklinde oyuncak topla dolu bir havuz gibi köpeklere hitap edecek eserler yer alıyor
Mizahi projeleriyle tanınan İngiliz sanatçı Dominic Wilcox, sadece köpek ziyaretçiler için bir sergi hazırladı. 'Köpeklerin gözünden dünyaya bakan eserler' hazırlayan sanatçı, resimleri köpeklerin algılayabildiği siyah, beyaz, sarı ve mavi tonlarında çizdi. Sergide yalnızca resimler değil, izleyicilerin müdahalesiyle anlam kazanan interaktif sanat eserleri de yer aldı. Bu kapsamda sanatçı ‘Dinnertime Dreams’ ('Akşam Yemeği Saati Düşleri') adlı eserini hazırladı. Eserde köpek maması şeklindeki 1000 kadar oyuncak top, bir havuzun içine yerleştirildi ve köpeklerin bunun içinde oynamasına izin verildi.
 
 
'The Play More Dog' adlı sergide yer alan ‘Cruising Canines’ adlı eserde ise köpekler araba şeklinde bir kartonun arkasına geçip, vantilatöre kafalarını tutarak arabadan kafalarını çıkarma deneyimini yaşadı. Su kaplarını konu alan bir diğer eserde ise metal su kaplarının birinden diğerine su fışkırtılarak köpekler için eğlenceli bir ortam yaratıldı. Sanatçı projesiyle ilgili olarak, "Güncel sanat çok uzun zamandır insanlar için ilham kaynağı ve eğlence. Ama hayvanlar için daha önce hiç düşünülmemişti. Ben de bunun nasıl olabileceğini göstermek istedim," dedi.