Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Borusan Contemporary iki sergiyle başlıyor

Borusan Contemporary iki sergiyle başlıyor

Borusan Contemporary iki sergiyle başlıyor14 Eylül 2017 - 07:09
Borusan Contemporary, Periliköşk'te Diana Thater'ın 'Kaçak Dünya' ve Necmi Sönmez'in küratörlüğünü üstlendiği 'Ağaç, Gölge, Deniz, Ay' ile yeni sezonu açacak
ASLI İZMİRLİ
 
Borusan Contemporary yeni sanat sezonuna 16 Eylül’de açılacak iki sergiyle başlayacak. İlki, ünlü sanatçı Diana Thater’ın soyu tükenmekte olan hayvanları tehdit eden kaçak avcılığa çağdaş sanat penceresinden baktığı 'A Runaway World / Kaçak Dünya' adlı sergisi. İkinci sergi ise küratörlüğünü Dr. Necmi Sönmez’in yaptığı, Oktay Rifat’tan aldığı ilhamla çağdaş sanatın farklı deneylerini bir araya getirecek 'Ağaç, Gölge, Deniz, Ay'.
 
Ünlü ABD’li çağdaş sanatçı Diana Thater’ın 16 Eylül 2017 - 18 Şubat 2018 tarihleri arasında İstanbul’da Perili Köşk’te sergilenecek olan 'Kaçak Dünya' adlı sergisi, Borusan Contemporary Sanat Yönetmeni Kathleen Forde ile The Mistake Room'un Yöneticisi ve Sanat Direktörü Cesar Garcia tarafından hazırlandı. Sergi beş adet video temelli enstalasyondan oluşuyor. Serginin yerleştirildiği odalarda sanatçının videolarını kaydetme zamanı olan günbatımı renkleri, yani kırmızı ve beyaz yoğun olarak kullanılıyor.
 
15. İstanbul Bienali bünyesinde sanatseverlerin ilgi ve beğenisine sunulacak 'Diana Thater: Runaway World', ilk olarak Los Angeles'daki Mistake Room tarafından hazırlanmış ve 2017 yılının ilkbaharında sergilenmişti. Borusan Contemporary’de, kaçak avcılık yüzünden yakın gelecekte soyu tükenme tehlikesi altında olan hayvanların durumunu inceleyen bu işlerin geniş bir tekrarı sunulacak.
Diana Thater’ın sergisi, İstanbul Bienali’ne paralel olarak gerçekleşiyor ve İstanbul’daki sanat şölenine katılarak sanatseverleri Periliköşk’e davet ediyor. Borusan Contemporary yalnızca hafta sonları 10.0019.00 saatleri arasında ziyarete açık.