Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Başkentte 'Artankara' ile sanat rüzgarı

Başkentte 'Artankara' ile sanat rüzgarı

Başkentte 'Artankara' ile sanat rüzgarı17 Mart 2017 - 11:03
16-19 Mart tarihleri arasında ATO Congresium'da ziyaret edilebilecek üçüncü ArtAnkara'ya 600 sanatçı, 48 galeri, 108 müze, üniversite ve çeşitli sanat inisiyatifi katılıyor
DİLAN ÖZDEMİR / ANKARA
 
Bu sene üçüncüsü yapılan Çağdaş Sanat Fuarı ArtAnkara resimden fotoğrafa, heykelden özgün baskıya, seramiğe uzanan geniş bir yelpazede sanatın hemen her dalını sanatseverlerle buluşturmayı amaçlıyor. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı Proje Koordinatörü Liudmila Capsamun, Milliyet'e yaptığı açıklamada ArtAnkara’nın önemli bir sanat platformu olduğunu vurguladı. Fuara Rusya, Fransa, Almanya, İtalya, İran, Avusturya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Güney Kore, Filipinler, İsviçre, Gürcistan, Yunanistan, Ukrayna, Kazakistan, Kırgızistan, Macaristan, Makedonya ve İngiltere gibi ülkeler katılıyor.
 
Yanı sıra 600 sanatçı, 48 galeri, müze, üniversite ve çeşitli sanat inisiyatiflerinin aralarında olduğu 108 kuruluş ArtAnkara’ya katıldı. 19 Mart Pazar gününe tarihine kadar ATO Congresium’da sanatseverler tarafından takip edilebilecek fuarda ressamların canlı performansları, söyleşiler, imza günleri, dinletiler ve dans performansları da gerçekleşecek. Fuar süresince sosyal sorumluluk projeleri de unutulmayarak RC Gallery, Portakal Çiçeği Uluslararası Sanat Kolonisi, Rotary ve Lösev iş birliğiyle düzenlenen 'Blue Brush' projesiyle ressamlar ziyaretçileriyle akrilik resimler yapacak. Bu resimler için yapılan bağışlar, Türk Eğitim Derneği’nin eğitim bursuna devredilecek. Fuar 10.00 ile 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.