Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Baksı'da çocuk şenlikleri başladı

Baksı'da çocuk şenlikleri başladı

Baksı'da çocuk şenlikleri başladı13 Mayıs 2017 - 11:05
Doğu Karadeniz’de, Bayburt’un 45 kilometre dışında, sergi salonları, depo müze, atölyeler, konferans salonu, kütüphane ve konukevi ile 67 dönümlük bir araziye yayılan Baksı Müzesi, düzenlediği etkinliklerle adından söz ettirmeye devam ediyor.
 
Baksı Müzesi tarafından organize edilen ve bu yıl 'Nehir ve Çocuk' temasının işleneceği Öğrenci Sanat Şenliği’nin beşincisi başladı. Baksı Kültür Sanat Vakfı tarafından bölgedeki yetenekli çocukları saptayarak yaratıcı potansiyellerinin sanat ve tasarım dünyasına kazandırılması amacıyla düzenlenen 'Bayburt Baksı Müzesi 5’inci Öğrenci Sanat Şenliği' bu yıl ilk olarak Bayburt dışında İspir ve Pazaryolu’ndan öğrencilerinde katılımları ile gerçekleşecek. 35 öğrencinin katılımı ile düzenlenecek atölye çalışmaları, yarın burs töreni ile sonlanacak.
 
Çevre bölgelerdeki tüm öğrencilere açık olan şenlik kapsamında, öncelikle çocuklardan resim dosyalarını paylaşmaları istendi. 26 Nisan’da yapılan jüri toplantısında yapılan değerlendirme sonucunda 35 çocuk üç gün Baksı Müzesi’nde atölye çalışmalarına katılma şansı yakaladı. Çocuk eğitim uzmanı Elvan Ekren ile çalışan öğrenciler şenlik boyunca atölyede ortak çalışma gerçekleştirecek. Şenliğin kapanış ve burs töreni ise 14 Mayıs Pazar günü Baksı Müzesi’nde gerçekleştirilecek. Günün sonunda öğrencilerin üç gün boyunca atölye çalışmalarında hazırladıkları eserlerden oluşan sergi gezilecek.