Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Babalarla sanat dolu bir gün

Babalarla sanat dolu bir gün

Babalarla sanat dolu bir gün18 Haziran 2017 - 05:06
Sakıp Sabancı Müzesi ve Pera Eğitim, Babalar Günü'nü evde geçirmek istemeyenler için tüm aileye yönelik eğlenceli aktiviteler düzenliyor
Bu yıl Babalar Günü'nü evde geçirmek istemeyenleri müzelerde çeşitli etkinlikler bekliyor. Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), Babalar Günü’nde herkese ücretsiz olacak. Bu özel günde ziyaretçilerine keyifli bir deneyim yaşatmaya hazırlanan SSM, 13.00 -15.00 arasında graffiti sanatçısı Tunç (Turbo) Dindaş yönetiminde bir atölye çalışmasına ev sahipliği yapacak. 7-12 yaş grubuna yönelik etkinlik kapsamında çocuklar babalarıyla beraber müzenin bahçesinde graffitiyle tanışacak, kendi duvar yazılarını yazacaklar. Ziyaretçiler, aynı zamanda gün içinde hem Sabancı Ailesi’nin yıllar boyu yaşadığı Atlı Köşk’ü gezebilecek hem de SSM’nin Türk sanat tarihinin iki önemli ismini ağırladığı 'Feyhaman Duran. İki Dünya Arasında' ve 'Selim Turan. Tez  Antitez  Sentez' sergilerini uzman rehberler eşliğinde keşfetme imkânına sahip olacak. SSM Mağaza ise seçili ürünlerde geçerli olan yüzde 20 indirim fırsatıyla, babalarını özel bir hediyeyle mutlu etmek isteyenleri bekleyecek.
Pera Eğitim ise, Babalar Günü’nü 'Babamın Kravatı Benden' adlı atölye ile kutlayacak. Çocuklara babalarıyla müzede keyifli bir gün geçirme fırsatı sunan atölyenin yanı sıra, Pera Café ve Artshop’ta bugüne özel indirim uygulanacak. Pera Eğitim, Babalar Günü’nde tüm çocukları babaları ile birlikte müzede keyifli bir gün geçirmeye davet ediyor. Metin ve imge arasındaki ilişkiye ışık tutan 'Çiftdüşün: Çiftgörü' sergi turu ardından atölye çalışması ile devam eden program, kavramsal sanata odaklanacak. Sanatçı Alexeev’in tasarladığı 'İkonostasis Kravatı' adlı eserindeki rengarenk kravat desenlerini inceledikten sonra, karton, keçe, eva veya kumaş parçaları gibi farklı malzemeler kullanarak hayvan veya doğa temalı sıradışı kravatlar tasarlayacak. 'Babamın Kravatı Benden' atölyesi, bugün 4-6 yaş grubu için 13.00 - 14.30, 7-12 yaş grubu için 15.00 - 16.30 saatleri arasında ücretsiz gerçekleştirilecek.