Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Ayla’nın resmi, Selim Güventürk 40’ıncı Sanat Yılı Sergisi’nde

Ayla’nın resmi, Selim Güventürk 40’ıncı Sanat Yılı Sergisi’nde

Ayla’nın resmi, Selim Güventürk  40’ıncı Sanat Yılı Sergisi’nde22 Aralık 2017 - 10:12
Ressam Selim Güventürk, 40’ıncı sanat yılında sanat severlerle, İstanbul’da açtığı sergiyle buluşuyor.
Kadıköy Kozyatağı Kültür Merkezi’nde, Sanat 365’in organizasyonuyladevam eden sergi, 27 Aralık tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Selim Güventürk yıllar boyunca; fırça, spatul gibi ekipmanları kullanmadan yalnızca parmakları ile yaptığı resimleri, bu sergiyle ziyaretçilerle paylaşıyor.
 
Sergide katılımcıları farklı bir sürpriz de bekliyor; Ekim ayında vizyona giren ve hikayesinden çekimlerine, Oscar yolculuğundan oyunculuk performanslarına kadar birçok yönüyle ilgi odağı olan AYLA filmine özel bir tablo da Selim Güventürk’ün İstanbul sergisinde.
 
 
Ankaralı ressam Selim Güventürk, fırça ve spatul gibi ekipmanlar olmaksızın yalnızca parmaklarıyla yaptığı resimlerle, 40’ıncı sanat yılına merhaba dedi. Sanatçının yeni dönem eserleri, Sanat 365’in organizasyonuyla, İstanbul’da Kozyatağı Kültür Merkezi’nde sanat severlerin beğenisine sunuldu.
 
“Maket ve heykelleri ellerimle boyarken keşfettiğim bu tekniği yıllar içinde geliştirerek özgün bir hale dönüştürdüm ve zaman içinde ortaya birbirinden farklı çalışmalar çıktı” diyen Selim Güventürk, bugüne kadar yaklaşık 3.000 eserini çeşitli platformlarda sanat severlerle paylaştı. 1977 yılından bu yanabu tekniği sürekli geliştirerek yağlı boya resimler ortaya koyan sanatçı; doğa, insan davranışları, mitoloji, sevgi ve özgürlük gibi temaları tualine aktarıyor. İnsanların özlediğiduyguları tuvaline aktararak sanat yaşamını sürdüren Güventürk, “Kolay anlaşılabilir, olabildiğince sıcak ve ruh taşıyan resimler üretmek için çalışırken, gerçek anlamda seyredilmek için aranan resimleri üretmeyi de amaç edindim. Sanatçının araç olarak, ellerini olduğu kadar, duygularını ve aklını da kullanarak seyirci ile iletişim kurmayı ve duygularını aktarmayı başarması gerekir” diyor. 
 
 
Selim Güventürk hakkında
 
1951 yılında Ankara’da doğdu. Güventürk, 1977 yılında ağaç maketleri ve heykelleri üzerinde çalışırken, sonradan özgün bir yağlı boya tekniğine dönüşecek olan çalışmaların ilk adımlarını keşfetti. Maket ve heykelleri elleri ile boyarken keşfettiği bu tekniği yıllar içinde geliştirerek özgün bir hale dönüştürdü. 40 yıldan bu yana yağlı boya resim çalışmalarını uyguladığı bu teknik içinde sürdürmektedir. Fırça ve spatul kullanılmayı gerektirmeyen bu özgün teknik, sanatçının sürekli yeni buluşlarına ve uygulamalarına olanak tanıması nedeniyle de her yıl daha gelişmiş yapıtların ortaya çıkmasını sağlamıştır. Bugüne kadar üretmiş olduğu 3.000 civarında eser, sanatseverlerin beğenilerini kazanmış ve gerçek sahiplerini bulmuştur. Kişisel sergiler dışında birçok karma sergiye de katılan sanatçı, halen çalışmalarına Ankara’daki kendi atölyesinde devam etmektedir.