Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » 43. Beyaz Müzayede, büyük ilgi gördü

43. Beyaz Müzayede, büyük ilgi gördü

43. Beyaz Müzayede, büyük ilgi gördü27 Mart 2018 - 10:03
Türk Çağdaş Sanatının önemli ressamlarından Fahrelnissa Zeid, Neşet Günal, Burhan Doğançay, Erol Akyavaş, Fikret Mualla ve daha birçok önemli ismin eserlerinin satışa çıktığı müzayede, sanat camiasında büyük heyecan yarattı

Son yılların en kapsamlı müzayedesi olan 43. Beyaz Çağdaş ve Modern Müzayede önemli koleksiyonlardan derlenmiş 125 sanatçının 239 sıra dışı başyapıtıyla uzun süre hafızalardan çıkmayacak bir güne sahne oldu. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği organizasyonda satışa çıkan Fahrelnissa Zeid’e ait birbirinden değerli dört eseri satın almakiçin koleksiyonerler kıyasıya rekabet etti.

 

Türk Çağdaş Sanatı’nın öncülerinden ve en değerli kadın ressamlarından biri olan Fahrelnissa Zeid’in 4 eserinin yer aldığı müzayedede, sanatçının bir öğrencisinin kardeşini resmettiği “Çerkes Gelin” 1 milyon 136 bin TL’ye satılarak organizasyonun en pahalı eseri oldu. Yine Zeid’in Dina Vierny’yi resmettiği “Dina” isimli portresi ise 1 milyon 10 bin TL’ye alıcı bularak en yüksek fiyata satılan ikinci eser oldu.

 

Neşet Günal’ın, 2010 yılından bu yana satışa çıkan en önemli yapıtı Abla ve Kardeşleri” adlı eseri 820 bin TL’ye satılarak üçüncü en pahalı yapıt oldu.

 

Türk Çağdaş Sanatı’nın dünyada en bilinen birkaç ustasından biri olan Burhan Doğançay’ın ikisi tuval, toplam 10 eserinin görücüye çıktığı müzayedede “Kurdela Serisi”nin en büyük ebatlı tuval yapıtlarından 1979 tarihli “Light My Fire” isimli eseri, 757 bin TL fiyatla alıcısına ulaştı.

 

Aziz Karadeniz tarafından yönetilen ve yoğun ilgi ile takip edilen 43. Beyaz Müzayede, Türk ve Dünya çağdaş sanat ustalarının seçkin eserlerini sanatseverlerle buluşturdu.