Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » 4. Anadolu Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu

4. Anadolu Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu

4. Anadolu Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu16 Ocak 2018 - 10:01
Tiyatro Gazetesi'nce bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Anadolu Tiyatro Ödülleri", sahiplerini buldu.
Tiyatro Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nazif Uslu, Grand Pera Emek  Sahnesi'nde gerçekleştirilen gecede yaptığı konuşmada, "4. Anadolu Tiyatro  Ödülleri" kapsamında yıl boyunca gerçekleşen tiyatro çalışmalarının, seçici kurul  tarafından değerlendirilerek, en etkili tiyatro çalışmaları ve eserlerinin  ödüllendirildiğini söyledi.
 
  
"Yılın Tiyatro Adamı Ödülü" Devlet Tiyatroları Genel Müdürü  Mustafa  Kurt'a, "Tüm Zamanlar Tiyatro Hareketi Ödülü" Orçun Masatçı'ya ve "Uluslararası  Tiyatro Ödülü" ise Kosova  Prizren'den   Nafiz Gürcüali Türk Tiyatrosu'na takdim  edildi.
 
  
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları prodüksiyonu olan  "Sızı” adlı oyun, işlediği tema ve reji başarısı nedeniyle "Yılın En İyi Projesi"  ödülünü aldı. Ödülü, oyunun yazarı ve Şehir Tiyatroları Müdürü Salih Efiloğlu ve  oyunun yönetmeni Kubilay Pembeklioğlu aldı.
 
 İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı olan "Romeo ve Julıet" adlı oyun da  "Yılın En İyi Prodüksiyonu Ödülü"ne layık görüldü. Ödülü, İstanbul Devlet  Tiyatrosu  Yönetmen Yardımcısı ve oyuncu Seda Yıldız'a takdim edildi.
 
  
"Yılın En iyi Çocuk Tiyatrosu Ödülü" Çizgi Kukla Tiyatro'ya, "Çocuk ve  Gençlik Tiyatrosu Tüm Zamanlar Emek Ödülü", tiyatro çalışmaları ve örnek projeler  üretmeleri nedeniyle Turgut Denizer ve Ümit Denizer'e, "Tiyatro'da En İyi Sosyal  Sorumluluk Çalışması Ödülü", yaptıkları "Tır Tiyatrosu"yla en ücra köşelere gidip  çocukları tiyatroyla buluşturan Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'na  verildi.
 
  
"Tüm Zamanlar Tiyatro Ödülü" Nedim Saban, köy tiyatrosu alanında  yaptıkları çalışmalarıyla "Yılın Köy Tiyatrosu" Kaynaklar Köyü Bizim Tiyatrosu,  "Sanat Dostu Belediye Başkanı" Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'e, tiyatro  oyun yazarı dalındaki ödüle ise oyun yazarı Hülya Karakaş ve Halit Karaata'ya,  "Yılın Dramaturg Ödülü" ise Gökhan Aktemur'a verildi.
 
  
 En iyi oyuncu ödülleri
 
  
Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda oynadığı başarılı  oyunlar nedeniyle "Yılın En iyi Kadın Oyuncusu" ödülünü Hasibe Aygül Özgür ve İBB  Şehir Tiyatroları'nda "Karıncalar" adlı oyunda gösterdiği performans nedenle  "Yılın En iyi Erkek Oyuncu" ödülünü ise Mert Turak aldı.
 
  
Ayrıca "Anadolu Tiyatro Ödülleri"  seçici kurulu, tiyatronun her  biçimde belgelenmesi ve geleceğe aktarılması nedeniyle, "Darülbedayi İlk Çeyrek  Belgeseli"ni çekip geleceğe aktaranlara "Tiyatro Belgeseli Ödülü"nü verdi. Ödülü,  yönetmen yardımcısı Abdullah Topal aldı.
 
 
"Tiyatroya Kazandırılan Sahne -Mekan Ödülü" Van'da yaptıkları mekan  çalışmaları nedeniyle Mesut Irk'a, "Dış ilişkiler ve Organizasyon Başarı Ödülü"  Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmen Asistanı Gizem  Kutlu Yıldır'a ve "En İyi Basın İletişim Ödülü" ise Giresun Belediyesi Basın  yayın Danışmanı Mustafa Öztürk'e takdim edildi.
 
  
"Tiyatro Yayıncılığı Özel Emek Ödülü", tiyatro sanatına verdiği katkı  nedeniyle "Yeni Tiyatro Dergisi"ne ve derginin Genel Yayın Yönetmeni Yrd. Doç.  Dr. Sayın Erbil Göktaş'a, "Tüm Zamanların En İyi Radyo Ödülü" Yön Radyo'ya, "Tüm  Zamanlar Radyo Programı Ödülü" de TRT İstanbul Radyo Müdürü Dr. Kenan Bölükbaş'ı  "Gecenin İçinden" radyo programıyla ödüle layık görülen isim oldu.