Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Uzunçalar'dan yeni albüm

Uzunçalar'dan yeni albüm

Uzunçalar'dan yeni albüm28 Ocak 2019 - 10:01
İkinci stüdyo albümü Bu Biraz Da Böyle'yi yayımlayan Uzunçalar, alternatif müzik dünyasında yeniden ses getirmeyi başardı.

Alternatif müzik dünyasının genç gruplarından Uzunçalar 2015 yılında Uğur Seyfi(klavye&vokal), Cem Bingül(bas gitar), DJ Tolga Küçük(davul&vokal) ve Çağatay Kınalı'nın(gitar) bir araya gelmesiyle İzmir'in kuzey aksında kuruldu. Erken dönemlerinde Hit'ler, Sis ve Pistol isimli rock gruplarıyla uzun süre İzmir barlarında sahne alan grup üyeleri bir araya geldikten hemen sonra beste çalışmalarına başladı. 5 aylık bir prova sürecinin ardından Ağustos 2017'de ilk albümleri Modern Hikayeler'i sevenleriyle buluşturan Uzunçalar efsanevi The Beatles imajıyla karşımıza çıktı.
 

 

Dijital platformlarda üst sıralarda yer alan ilk albümlerini takiben kısa bir sürede 14 farklı şehirde konser verdi. Bu dönemde Çağatay Kınalı'nın gruptan ayrılması üzerine çalışmalarına kısa bir ara veren grup, Aralık 2017'de yeni albümleri için kayıtlara başladı ve bu dönemde sadece stüdyoda kayıt yapıo bir yandan da albüme dair; herkesin yakından tanıdığı Flört grubu üyesi Ata Akdağ'dan da müzikal yardım aldılar.

 

İlk video klip çalışmasını Onur Koyuncu yönetmenliğinde Seni Sevmek adlı parçaya çeken grup yer yer rock n roll, punk, grunge, progresif-rock ve saykodelik rock gibi tarzları mizahi anlayışla harmanlıyor.