Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Ünlü isimlerden ortak çalışma

Ünlü isimlerden ortak çalışma

Ünlü isimlerden ortak çalışma19 Şubat 2019 - 05:02
Ülkemiz müzik sektörünün sevilen gruplarından Kolpa'dan tanıdığımız Bora Yeter ve Seksendört grubunun solisti Tuna Velibaşoğlu, İzmirli elektronik müzik grubu DiscØguru (Can Levent ve Yaz Hünkar) ile beraber ortak bir çalışma ile karşımızda!

Bora Yeter Collective adıyla, herkesin sevdiği anonim türkü 'Odam Kireç Tutmuyor'u yeniden yorumlayan ekip; şarkıyla ilgili ilk fikirin oluşması ve stüdyo aşamasını İzmir'de gerçekleştirdi. Vokal kayıtları Ankara'da kaydedilen şarkının İstanbul'da ise canlı kayıtları, miks ve mastering'i yapıldı. Tekli, Garaj Müzik etiketiyle yayınlanıyor.

 

Bora Yeter Collective projesinin çıkış fikri; eski şarkıları değişik vokal ve müzisyenlerle elektronik müzik tarzında günümüze uygun bir şekilde yeniden düzenlemek. Daha önce yayınlanan ilk şarkı 'Kimse Bilmez', video klibiyle Youtube'da 1 milyon defa izlendi, Spotify'da ise 500.000 defa dinlendi.

 

Tuna Velibaşoğlu gibi etkileyici bir vokalist ile biraraya gelen bu ekip sayesinde; sektörün gençleriyle deneyimli müzisyenleri birlikte üretme şansı yakalamış oluyor. Çok yakında yeni şarkılar da yayınlayacak ekip, bu projeyi sahneye de taşıyacak.

 

Serdar Börcan yönetmenliğinde Balıkesir'in Mehmetalanı köyünde çekilen etkileyici video klip için yerel halk büyük ilgi gösterdi ve çekimlerde yardımcı oldu. Klipte; bir çobanın kendisiyle yüzleşmesi ve sevdiği kızla olan hikayesi kısa film tadında anlatılıyor. 3 günde çekimi tamamlanan klipte, şarkı sözlerinde de değinilen aşk, aile, yaşam, dönüşüm ve ölüm gibi kavramlar işleniyor.