Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Turan Sarıbay'ın ikinci teklisi yayımlandı

Turan Sarıbay'ın ikinci teklisi yayımlandı

Turan Sarıbay'ın ikinci teklisi yayımlandı12 Şubat 2019 - 12:02
Sezen Aksu, Sertab Erener ve Nükhet Duru gibi pop müziğin önde gelen isimleri ile çalışmış şarkı yazarı Turan Sarıbay, ikinci teklisi Yaşıyorum’u kendi kurduğu plak şirketi Balboa Records etiketiyle yayınladı.

Söz ve müziği kendisine ait olan “Yaşıyorum”, Turan Sarıbay’ın ilk teklisi Gerisi Hikaye’den hem söz hem de müzikal olarak daha olgun sanatsal duruş bir sergiliyor.

 

Dönem olarak 90’ları hatta 2000’lerin başlarını hatırlatan zengin yaylı düzenlemeleri ve hayatı bu şarkıya bağlıymışçasına söylediği, bazen kendinden emin bazen de kuşku duyan vocal tınısı ile yaşıyorum modern bir klasik.

 

Sound olarak 10 yıllar önceye ait gibi hissedilse de parçanın sözlerindeki “ya hep ya hiç” felsefesi oldukça güncel. Yaşıyorum yeni bitmiş ve sevdiğini unutmak uğruna şehir değiştirmiş bir karekterin, kendi içinde çelişen sözlerini sinematografik bir müzikal algı ile dinleyici ile buluşuyor.

 

Senaryosu Turan Sarıbay’a ait olan “Yaşıyorum”’un  videosu Ufuk Özcan yönetmenliğinde Rotterdam ve İstanbul’da çekildi. Yaşıyorum ile ikinci teklisini yayımlayan Turan Sarıbay, bu sefer de sıkı bir pop güncesi ile karşımıza çıkıyor ve daha duygusal bir parçayla kalbinin karanlık sokaklarına bizi davet ediyor.