Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » The Comet is Coming İstanbul'a geliyor

The Comet is Coming İstanbul'a geliyor

The Comet is Coming İstanbul'a geliyor17 Ekim 2018 - 02:10
Akbank Caz Festivali kapsamında 17 Ekim Çarşamba günü The Comet is Coming, 18 Ekim Perşembe günü Josef Leimberg and The Astral Progressions, 19 Ekim Cuma günü Karl Hector & The Malcouns, 20 Ekim Cumartesi günü Aydın Esen Group & Can Kozlu, Babylon'da sahne alacak.

Caz, elektronika, funk ve saykodelik öğeleri bir araya getiren The Comet is Coming 17 Ekim Çarşamba günü Akbank Caz Festivali kapsamında Babylon’da sahne alıyor. Londra çıkışlı The Comet Is Coming, 2016’da Mercury Ödülü’nü daha ilk albümüyle kazandıktan sonra ismini hatırı sayılır bir kitleye duyurmayı başardı. Grup, Sun Ra, Frank Zappa ve Jimi Hendrix’in yarattığı dile dayalı karakteristik bir yoldan gitmenin yanı sıra, adlarının çıkış noktası olan BBC Radiophonic Workshop’tan da ilham alıyor. The Comet Is Coming müzikseverleri bilindik dünyayı unutup, yeni bir hayali dünyanın parçası olmaya davet ediyor.

 

Los Angeles çıkışlı müzisyen ve prodüktör Josef Leimberg trompetiyle 28. Akbank Caz Festivali kapsamında 18 Ekim Perşembe akşamı Babylon’da müzikseverlerle buluşuyor. Krautrock’ın deneyselliğini, Afrobeat ve caz ile harmanlayarak funk’a ustalıkla yediren Karl Hector & The Malcouns 28. Akbank Caz Festivali kapsamında 19 Ekim Cuma akşamı yine Babylon'da sahne alacak. 

 

28. Akbank Caz Festivali, bu sene 20 Ekim Cumartesi akşamı 4. kez Mehmet Uluğ gecesinde Babylon’da değerli isimleri ağırlıyor. George Garzone: Let Be What Is belgeselinin gösterimiyle başlayacak gecenin ilk konseri için ise piyano dehası Aydın Esen ve Türkiye’nin en yaratıcı emprovize caz sanatçılarından biri olarak kabul edilen Can Kozlu beraber sahne alıyor.