Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » ‘Süpermen’in dönüşü muhteşem oldu

‘Süpermen’in dönüşü muhteşem oldu

 ‘Süpermen’in dönüşü muhteşem oldu27 Eylül 2018 - 11:09
İstanbul şu sıralar programı oldukça dolu bir festivale ev sahipliği yapıyor. 30 Eylül’e kadar sürecek Redbull Music Festival kapsamında önceki gün Yeşilçam afişlerinin yeniden yorumlandığı bir sergi ziyarete açıldı.
GÜLDEN ÖKTEM
 
Redbull Academy bu yıl 20’nci yaşını, kurulduğu şehir Berlin’i merkeze alarak kutluyor. Ancak kutlamaların bir ayağı da İstanbul’da devam ediyor. Dün İstanbul’da başlayan Redbull Music Festival, sadece konserlere değil film gösterimleri ve söyleşilere de ev sahipliği yapıyor. Berlin’deki 20’nci yıl kutlamaları vesilesiyle akademinin ve çeşitli etkinliklerin yapıldığı, dünyanın en önemli kayıt stüdyolarından biri olan Funkhaus’u bir grup gazeteci olarak ziyaret etme şansı bulduk. Kutlamalar kapsamında yapılan etkinliklerden biri de Funkhaus’daki kayıt odalarına ve mekânın neredeyse tamamına yayılan sergiydi. Berlinli galerici Johann König’in hayata geçirdiği ve Alman sanatçıların işlerine odaklanan sergide resim, heykel ve çeşitli yerleştirmelere uzanan birçok çalışma dikkat çekiciydi. Funkhaus’da ağırlıklı olarak Berlinli sanatçıların işlerine yer veren bu sergi gibi kutlamaların İstanbul ayağında açılan sergide de işlerini İstanbul’da üreten sanatçıların hazırladığı bir sergi ziyarete açıldı.
 
 
 
Yeşilçam klasikleri
 
30 Eylül’e kadar devam edecek olan Red Bull Music Festival İstanbul’un Art of B-Movies konsepti kapsamında, Bant Mag kürasyonu ile önceki gün Yeldeğirmeni’ndeki Açık Alan Atölye’de ziyaret edilebilen sergide Yeşilçam’ın klasikleşmiş filmlerinin afişleri yeniden yorumlandı. ‘Art of B-Movies: The Remake Exhibition’ adlı sergide Barış Şehri, Berat Pekmezci, Burak Şentürk, Erkut Terliksiz, Ethem Onur Bilgiç, Gizem Winter, Naz Tansel, Rajab Eryiğit, Sadi Güran, Sümeyye Kesgin ve Zeynep Özatalay’ın aralarında olduğu sanatçılar ‘Supermen Dönüyor’, ‘Yılmayan Şeytan’, ‘Tarkan Vikinglere Karşı’ ve ‘Şeytan’ın aralarında olduğu filmlerin afişlerini yeniden yorumladılar. Art of B-Movies konsepti etrafında ayrıca Gaye Su Akyol ve Bubituzak’ın vereceği bir canlı film konseri; Can Evrenol, Güven Erkin Erkal, Kunt Tulgar ve Melikşah Altuntaş’ın katılımı ile söyleşi ve ücretsiz film gösterimleri de festival kapsamında hayata geçiriliyor.