Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Şubat ayı elektronik müzik konserleri

Şubat ayı elektronik müzik konserleri

Şubat ayı elektronik müzik konserleri15 Şubat 2018 - 02:02
Şubat ayında Blondish, Jeremy Olander, Eelke Kleijn, Lea Dobricic ve Ceza, Burn desteğiyle müzikseverlerle buluşacak!

Türkiye’de gerçekleştirdiği etkinliklerle elektronik müziği destekleyen ve son 1 yılda 250’den fazla DJ’yi,farklı mekan ve şehirlerde binlerce müzikseverle buluşturan Burn Energy Drink, Şubat ayında da farklı mekanlarda pek çok DJ ve sanatçıyı ağırlayacak!

 

Big Burn Nights present: Jeremy Olander @ Roxy, 17 Şubat

Elektronik müziğin star isimlerinden Jeremy Olander, setlerindeki yüksek enerji ve hipnotize edici kurgusuyla Big Burn Nights için Roxy sahnesinde!

 

Geçtiğimiz yaz ilki düzenlenen ve 25.000 müzikseveri 3 günde 100 DJ ile buluşturan, İstanbul’un yeni festival deneyimi Big Burn, kış sezonunda da elektronik müziğin efsane isimlerini Big Burn Nights serisi ile Roxy’de ağırlıyor. Tiga, Dubfire ve Gaiser’i İstanbul’da misafir eden Big Burn Nights serisi 17 Şubat’ta ise dünyaca ünlü İsveçli DJ Jeremy Olander’ı Roxy’de müzikseverlerle buluşturacak!

 

Elektronik müziğin İskandinav coğrafyasının yeni starlarından olan Olander, Bedrock ve Suara gibi plak şirketlerinden çıkardığı parçalardan sonra kendi label'ı Vivrant'ı kurdu.


DJ, prodüktör ve plak şirketi sahibi Jeremy Olander , Sasha ve John Digweed gibi efsanevi isimlerden sonra gerçek progresif stilin temsilcileri arasında gösteriliyor.

 

17 Şubat’ta Lea Dobricic, Burn Energy Drink katkılarıyla Ankara’nın sevilen kulübü Kite’da!

2013'de Burn Residency yarışmasını kazanmasının ardından, Avrupa’nın en iyi kulüpleri ve festivallerinde performans gösteren Lea Dobricic kısa sürede, Laurent Garnier, Luciano, Richie Hawtin, Umek, Dubfire, Marco Carola gibi elektronik müzik dünyasının önemli isimleriyle aynı kabini de paylaştı. Dünyanın en büyük DJ yarışması Burn Residency’i kazanmasıyla prodüksiyon dünyasına hızlı bir giriş yapan Dobricic, Elrow Music, Bosphorus Underground Recordings, Italo biusiness, Freshin, Lovable Fairy Tale gibi bir çok etkili plak şirketi ile işbirliği yaptı. Benzersiz playlistleriyle dans pistlerinin yükselen yıldızı olan Lea Dobricic Burn Energy Drink'in katkıları ile 17 Şubat gecesi Kite'da sahne alacak!

 

21 Şubat’ta Blondish Burn Energy Drink katkılarıyla Klein’da müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak!

Anstascia D'Elene Corniere and Vivie-Ann Bakos'tan oluşan Kanadalı ikili Blond: ish, 2007 yılından bu yana elektronik müzik sahnesinde birbirinden başarılı işlere imza atıyor. House, techno ve deep house türlerine yoğunlaştığı prodüksiyonları ile Kompakt ve Get Physical gibi önemli plak şirketleri ile çalışma şansını yakalayan Blond: ish, ilk EP'si Lonely Days'i 2012'de yayınladı. Ardından yayınlanan Lovers In Limbo EP'sini ise 4 EP daha izledi. İkili, ilk uzunçalarları Welcome to the Present'ı 2015 yılında Kompakt etiketiyle yayınladı. Depeche Mode, Pete Tong, Maya Jane Coles, Kate Simko ve WhoMadeWho gibi isimlere yaptıkları remix'lerle de isminden sıkça söz ettiren Blond: ish, BBC Radio 1'ın prestijli serisi Essential Mix'e set hazırlama başarısını gösterdi.

 

Seyahatleri ve spritüel dünyadan aldıkları ilhamla müzikal tutkularını dünyanın dört bir yanındaki hayran kitleriyle paylaşmaya devam eden ikili, yakın zamanda kendi event serileri ve label’ları ABRACADABRA’nın lansmanını yaptı ve Ocak ayında Tulum’daki elektronik müzik festivalinde sahne aldı.

 

22 Şubat’ta Burn Energy Drink katkılarıyla Rap star Ceza canlı orkestrasıyla beraber IF Beşiktaş’ta.

Ceza, 2002 yılında ilk solo albümü Med Cezir'i, ardından "Rapstar", "Feyz Al", "Yerli Plaka", "Evin Delisi", "Bomba Plak", "Onuncu Köy", "Türk Marşı" ve "Suspus" isimli albüm ve single çalışmalarını yayımladı. ABD'li efsanevi rap sanatçısı Tech N9ne'ın "All 6's & 7's" albümündeki "Worldwide Choppers" adlı parçada rap müziğin dünya genelinde önemli isimleri ile birlikte yer aldı.
Yurt içi ve yurt dışında çeşitli festivallerde sahne alan Ceza, aynı zamanda MTV EMA ödülünü alan ilk Türk müzisyen!


2015’de yayınladığı “Suspus” albümü, iTunes tarafından yılın En İyi Rap /Hip Hop albümü seçildi. Ünlü rapçi, albümle aynı adı taşıyan şarkısıyla, NPR (National Public Radio) Müzik’in en iyi şarkıları listesinde yer alan tek Türk sanatçı oldu.

 

Eurobasket 2017’ye katılan 12 Dev adam için “12 Dev” adında yeni şarkısıyla yine adından sıkça söz ettiren Ceza, dünden bugüne en sevilen şarkılarıyla, 22 Şubat’ta Burn Energy Drink katkılarıyla If Performance Hall Beşiktaş sahnesinde olacak.

 

24 Şubat’ta Eelke Kleijn Pixel Ankara’da

Radyo ve müzik listelerini altüst eden 'Mistakes I've Made' adlı parçası ile büyük yankı uyandıran,Hollanda'nın yetenekli DJ'lerinden Eelke Kleijn 24 Şubat Cumartesi gecesi Burn Energy Drink katkılarıyla Pixel kabininde. Eelke Kleijn bugüne kadar yapmış olduğu prodüksiyonlarını dünyanın en prestijli plak şirketleri olan Armada Music,Global Underground, Renaissance,Audio Therapy, Spinnin', Eskimo, Toolroom, Manual, Sudbeat, Outside the Box,EMI,Ultra,Suara'dan çıkardı.

 

24 Şubat’ta Fate Fat Kite Ankara’da

Fatih Ucum veya bilinen sahne adıyla ' Fate Fat ' Türkiye'de Dubstep - Hiphop tarzıyla tanınan ilk rapçi. Sürekli yenilik peşinde olan başarılı isim 24 Şubat’ta Kite Ankara’da Burn Energy Drink katkılarıyla müzikseverlerle buluşacak.