Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Sound Ports için geri sayım

Sound Ports için geri sayım

Sound Ports için geri sayım14 Ekim 2019 - 04:10
2016 yılından bu yana bağımsız müzik seçkisiyle küresel sesleri, müzikal sınır geçişlerini ve yaratıcı düşünceyi şehrin festivali olarak kutlayan Sound Ports İstanbul, “Kendine Has”ın desteğiyle 8, 9, 10 Kasım’da Kadıköy’ün çeşitli mekanlarına yayılacak.

Sound Ports İstanbul’un kültür, sanat ve müzik alanında güncel ve küresel sorunlara yaratıcı çözümler üretmeyi hedefleyen “Yaratıcı Buluşmalar” bölümü; 9 Kasım Cumartesi günü Moda Sahnesi’nde, 10 Kasım Pazar günü Arkaoda’da konumlanacak. Kültür ve sanat profesyonelleri, yerli ve yabancı sanatçıları ve sanatçı kolektiflerinin katılımcılarla bir araya geleceği “Yaratıcı Buluşmalar”, festivalin 2019 teması “Kozmik Birliktelik” başlığı altında gerçekleşecek.

 

“Yaratıcı Buluşmalar”, 9 Kasım Cumartesi günü Kültür.limited kurucusu Emre Erbirer moderatörlüğünde “Kültür Sektöründe Destek Mekanizmaları” başlıklı panel ile başlayacak. Gulbaba Music moderatörlüğünde gerçekleşecek “Social Impact of Festivals”; Stephen Budd, Ahmet Uluğ, Harun İzer ve Murat Sezgi katılımıyla gerçekleşecek. “Anadolu Folk Rock Üzerine Söyleşi” oturumu ise Murat Meriç ile Murat Ertel (BaBa ZuLa), Taner Öngür (Moğollar) ve Kerem Demir (Elektro Hafız) söyleşisiyle tamamlanacak. İnez Piso’nun “Kadıköy’deki Sanat İnisiyatifleri” paneli Poşe, NOKS, Halka Sanat Projesi ve Tasarım Bakkalı katılımıyla olacak.

 

“Yaratıcı Buluşmalar”a paralel olarak 9 Kasım Cumartesi günü, Sound Ports Istanbul kapsamında “Kadıköy Sanat Turu” düzenlenecek. Etkinlikte Kadıköy’de yer alan bağımsız sanat inisiyatifleri, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde yer alan Bilgi Güncel Sanat Kulübü’nün kurucusu Sinan Z. Hatipoğlu ile keşfe çıkılacak; Poşe, Noks, Halka Sanat Projesi, Tasarım Bakkalı ve İstanbul Özel Saint Joseph Fransız Lisesi’ndeki 5 sergi ve sanatçı konuşmalarını kapsamına alacak.

 

10 Kasım Pazar günü Arkaoda’ya taşınacak “Yaratıcı Buluşmalar”, Taner Turna’nın moderatör olduğu “60’ların Özgür Yayın Furyasından Bugünün Radyolarına” paneliyle başlayacak. Bir Baba Indie’den Tuğçe Yapıcı ve Cihad Satıroğlu’nın moderasyonuyla “Müziğimi Dinleyiciye Nasıl Ulaştırırım?” paneli; Can Kazaz, Elif Cemal, Ali Çetinkaya, Yaren Avcı ve Uğur Yüksel’i ağırlayacak.

Etiketler: sound ports  İstanbul