Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Serhan Şeşen'in anısına Yaşama Saygı Günü

Serhan Şeşen'in anısına Yaşama Saygı Günü

Serhan Şeşen'in anısına Yaşama Saygı Günü13 Şubat 2019 - 11:02
3 Aralık 2008'de hayatını kaybeden müzisyen Serhan Şeşen’in doğum günü 27 Şubat, artık ailesi ve adına kurulan Serhan Şeşen Müzik Felsefe ve Yaşama Saygı Derneği tarafından ‘Yaşama Saygı Günü’ olarak kutlanacak.

Serhan Şeşen’in babası, Grup Gündoğarken’in usta ismi Burhan Şeşen, “Son zamanlarda giderek artan kadına şiddet, çocuklara cinsel taciz, hayvanlara kötü muamele, çevreye ve doğaya duyarsızlık şeklinde özetlenebilecek, direkt yaşama saygısızlık doğrultusunda nitelendirilebilecek kişisel ve toplumsal bozulmaya dikkat çekmek için 27 Şubat’ı ‘Yaşama Saygı Günü’ ilan etmeye karar verdik. Yaşama Saygı Günü’nün Türkiye’de ve dünyada eş zamanlı kutlanması için hem siyasi iradeden hem sanatçılardan hem de kamuoyundan destek bekliyoruz” dedi.   

 

Konser geliri öğrencilere burs olacak

İlk aşamada 27 Şubat günü tüm sosyal medya kullanıcılarının gönderilerinin altına #27ŞubatYaşamaSaygıGünü etiketini koymalarını rica eden Şeşen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aynı günün akşamında saat 20:30’da Kozzy Gazanfer Özcan Gönül Ülkü Sahnesi’nde Nebil Özgentürk’ün belgeseli, Damla Özen ve Burak Demir’in sunumuyla gerçekleştireceğimiz ‘O’nsuz On Yıl’ etkinliği ile Serhan’ın doğum gününü kutlayacağız. Bu önemli günde sahnede bizi Belkıs Akkale, Bora Öztoprak, Cahit Berkay, Dilhan Şeşen, Ezgi Aktan, Grup Gündoğarken, Gülcan Altan, Gürol Ağırbaş, Hüseyin Turan, Hüsnü Arkan, İlhan Şeşen, Metin Özülkü, Onur Akın ve Tolga Sağ şarkılarıyla yalnız bırakmayacaklar. Konserden elde edilen gelir, derneğimiz tarafından maddi gücü olmayan öğrencilere burs olarak dağıtılacak.