Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Serenad Bağcan ilk solo albümünü yayımladı

Serenad Bağcan ilk solo albümünü yayımladı

Serenad Bağcan ilk solo albümünü yayımladı13 Şubat 2019 - 11:02
Serenad Bağcan, kendi adını verdiği ilk solo albümü “Serenad”ın ilk klibini, sözü ve müziği amcası Serter Bağcan’a ait olan “Pamuk İpliği” şarkısına çekti!

Bağcan ailesinin sevilen ve özellikle Fazıl Say ile yaptığı çalışmalarla müzikseverlerin kalbine yerleşen sesi Serenad Bağcan yeni albümünün ilk klibini, Tamer Günal’in önderliğinde, Cem Ersoy’un katkılarıyla “Pamuk İpliği” şarkısına çekti. Klibin çekimleri için İç Anadolu’dan Karadeniz’e, doğa ile iç içe bir yolculuk gerçekleştiren Bağcan klibini izleyenleri dinginleştirmeyi, sakinleştirmeyi arzu ediyor. Çekimlerinde saç ve makyajını kendisinin yaptığını, her konuda sadelikten yana olduğunu belirten sanatçı doğal görünümüyle izleyicilerine, “Sen olduğun gibi güzelsin” mesajını veriyor.

 

Müzikseverlerin, Fazıl Say’ın “İlk Şarkılar”, “Yeni Şarkılar”, “Nazım Hikmet Oratoryosu”, “Sait Faik Sahne Eseri”, “Hermiyas - Yunus Sırtındaki Çocuk” eserlerinin solisti olarak tanıdığıSerenad Bağcan’ın ilk solo albümü “Serenad”, yedi şarkıdan oluşuyor. İlk albümünde kendi hayatından, acı-tatlı, birebir yaşadığı ya da şahit olduğu zamanlara ait şarkılara yer veren Bağcan; şarkılarının hayatlara ve yüreklere dokunmasını diliyor. Sanatçı, albümü dinleyenlerin, aynı ya da benzer şeyleri hissettiklerini, hatta yaşadıklarını anımsayıp kendilerine dair çok fazla şey bulacaklarına inanıyor.

 

Selda Bağcan’aaitMajör Müzik etiketiyle yayımlanan “Serenad” albümünde, Fazıl Say’ın “Hasreti Uykularda”ve“Burgazadayım Ben”adlı iki bestesi yer alıyor. Albümün çıkış şarkısı “Pamuk İpliği”, Serenad Bağcan’ın amcası Serter Bağcan’ın imzasını taşırken; “Bülbül”, “Annem” ve “Al Yüreğim Sende Kalsın” adlı eserler ise sanatçının babası Savaş Bağcan’a ait. “Mağusa Türküsü” iseSerenad Bağcan’a gelen yoğun istekler üzerine albümdeki yerini buluyor.

Etiketler: Serenad Bağcan  serenad