Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Selçuk Basa'dan 4 Mevsim 1 Hikaye

Selçuk Basa'dan 4 Mevsim 1 Hikaye

Selçuk Basa'dan 4 Mevsim 1 Hikaye13 Mart 2018 - 09:03
Çocukluğundan beri müzikle uğraşan ve daha önce “Aşk Bekler mi?” ile “Amorf” adlı iki albüm yayımlayan başarılı çene cerrahı Prof. Dr. Selçuk Basa, üçüncü albümü “4 Mevsim 1 Hikaye”yi müzikseverlerle buluşturdu.

Çene cerrahisinde dünya çapında başarılara imza atmasının yanı sıra müzisyen kimliğiyle de dikkat çeken Prof. Dr. Selçuk Basa’nın üçüncü albümü “4 Mevsim 1 Hikaye”nin tanıtım konseri, 12 Mart Pazartesi akşamı Frankie İstanbul’da gerçekleşti. Ada Müzik etiketiyle yayımlanan albümdeki şarkıları sahnede canlı olarak ilk kez seslendirdiği gecede Can Gox, Doğan Duru, Mehmet Turgut, Fethi Karaduman, İrem-Kaya Demirer, Şebnem Sungur, Senem Demircioğlu, İklim Tamkan gibi isimler, Basa’yı yalnız bırakmadı. “4 Mevsim 1 Hikaye”de Basa’ya eşlik eden Burçin Büke, Güvenç Dağüstün ve Celil Nalçakan, sahnede de şarkıları Selçuk Basa ile birlikte seslendirdiler.

 

Prof. Dr. Selçuk Basa’nın raflarda yerini alanyenialbümü“4 Mevsim 1 Hikaye”, caz, balad, Latin ve etnik tınıların yoğun olarak hissedildiği parçalardan oluşuyor. Tüm şarkıların söz ve müziklerine Basa’nın imza attığı albümün son parçasında ise başarılı oyuncu Celil Nalçakan, sanatçıya söz ve yorumuyla eşlik ediyor. Düzenlemeleri Burçin Büke’nin imzasını taşıyan “4 Mevsim 1 Hikaye”de emeği geçen isimler arasında; piyanoda Burçin Büke, kontrabasta Baran Say, davulda Erhan Seçkin, klasik gitarda Erdinç Şenyayalar, saksafon ve neyde Gürtuğ Gök, perküsyonlarda Mehmet Akatay ve Cengiz Ercümer, çelloda İndira Mas, vokallerde ise Güvenç Dağüstün, Özge Fışkın ve Celil Nalçakan yer alıyor. Albümde Selçuk Basa, şarkıları söylerken bir yandan da bazı parçalara guitalele ve bas klarinetle renk katıyor.