Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Şarkı dizide imza etkisi yarattı

Şarkı dizide imza etkisi yarattı

Şarkı dizide imza etkisi yarattı08 Kasım 2018 - 04:11
Ortalığı kasıp kavuran Narcos dizisinin müzikleriyle dünya genelinde bir üne kavuşan Rodrigo Amarante, 13 Kasım akşamı Zorlu PSM'de İstanbullu müzikseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Brezilyalı müzisyenle konseri öncesi çalışmaları üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik.

İhsan Dindar - İstanbul

Narcos dizisi sayesinde dünya genelinde bir tanınırlığa ulaştınız. Bu beklediğiniz bir şey miydi?

Bu doğru, Narcos için yaptığım şarkı rekor kırması ve kariyerimin yepyeni bir hava kattı. Benim hakkımda daha fazla insanın üstelik de umduğumdan da daha fazla bilgi sahibi olduğunu gördüm. Bu çok mutluluk verici bir şey.

 

Tuyo ile büyük bir başarı yakaladınız. Bu başarının sonraki işlerinize etkisi ne olacak?

Film müziği üzerine çalışmam için başka teklifler de geldi. Bu her zaman hayranlık duyduğum ama çok fazla yapmadığım bir şey. Bir film tutkunu olarak heyecan verici ve ama bir o kadar da zorlayıcı bir şey.

 

Uzun bir grup döneminizin ardından 2013’ten bu yana kariyerinize solo olarak devam ediyorsunuz. Bir karşılaştırma yapmanızı istesem sizde hangisi daha ağır basıyor?

Emin değilim ama sanırım solo bir kariyer istediğin her şeyi ortaya koyabildiğin için daha iyi gibi. Başkaları tarafından herhangi bir konuda reddedilmemeyi istiyorum. Ama öte yandan da ekip çalışmasını özlediğimi söyleyebilirim. Onlar çok farklı ve ben de tamamen solo kariyere bağlanmış değilim. Gelecekte neler olabileceğini bilemeyiz.

 

Diziler gün be gün daha fazla öne çıkıyor. Narcos da bunlardan biri. Gelecekte bu dizi için başka müzikler de yapmayı düşünür müydünüz?

Yeni bir şarkıya ihtiyaç duyacaklarına inanmıyorum. Bu şarkı, dizide bir imza etkisi yarattı. Bu yüzden her sezon için yenilerini yazmamamı bile tavsiye ettim, ki bu durum finansal açıdan benim için dezavantaj anlamına geliyordu. Ama  bence bu gösteri için en iyisi de bu. Öte yandan başka yapımlardan da bu minvalde müzikler için teklif geldi. Benim için sevindirici bir haber.

 

İnsanlar çalışmalarınızı “sakinleştirici” olarak nitelendiriyor. Siz böyle bir tanımlama ya da sınıflandırma yapıyor musunuz?

Bunu insanlara bırakmak isterim. Bence sakin ve çoğu zaman melankoliktir. Ama bazen de tam tersi olabiliyor. Bu tanımlamayı yapmak epey zor. Yaptığım şeyi tanımlamak pek de istediğim şey değil. Bu size kalmış.

 

İstanbul’da heyecanla bekleniyorsunuz. Konser öncesi İstanbullu müzikseverlere iletmek istediğiniz bir mesajınız var mıdır?

İstanbul’a yeniden gelebildiğim için teşekkür etmek istiyorum. geçen sefer çok güzel bir zaman geçirdim ve bir grupla tekrar bir araya gelmek için çok gururlandım. Bu, bana gerçekten bir hediye, hepinize teşekkür ederim!

 

ihsan.dindar@milliyet.com.tr

http://instagram.com/ihsandinovski