Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Sanatın merkezi Bodrum

Sanatın merkezi Bodrum

Sanatın merkezi Bodrum25 Temmuz 2018 - 10:07
Bu yıl 16’ncısı düzenlenecek Bodrum Müzik Festivali, 1-15 Ağustos tarihlerinde beş temsili sanat severlerle buluşturacak.
Bodrum sanat dolu bir ağustos yaşamaya hazırlanıyor. Bodrum Müzik Festivali’nin yanı sıra Devlet Opera ve Balesi tarafından bu yıl 16’ncısı düzenlenecek olan Uluslararası Bodrum Bale Festivali 1-15 Ağustos tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.
 
Bodrum, büyük çaplı sanat festivalleriyle de dikkat çekiyor. 4-8 Ağustos tarihleri arasında farklı mekanlarda gerçekleşecek olan 14. Bodrum Müzik Festivali’nin yanı sıra 16. Uluslararası Bodrum Bale Festivali de yaz gecelerinde sanatseverlere eşlik edecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi tarafından gerçekleştirilecek olan 16. Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nde beş farklı temsil sahnelenecek. Tüm etkinliklerin 21.45’te başlayacağı festivalin buluşma noktasıysa tarihi Bodrum Antik Tiyatrosu. Bodrum merkezinde Antikçağ’dan günümüze kadar ayakta kalabilen amfi tiyatronun tarihi atmosferi önemli eserlere ev sahipliği yapacak.
 
 
Açılışta ‘Zorba’
 
9. Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nde İstanbullu sanatseverlerle buluşan Nikos Kazancakis’in ölümsüz eseri ‘Zorba’, bu kez de 16. Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin açılışında sahnelenecek. Bugüne kadar 35 farklı ülkede büyük beğeni toplayan ‘Zorba’yı Ankara Devlet Opera ve Balesi, 1 Ağustos’ta Lorca Massine’nin metni ve koreografisiyle sahneleyecek. Zorba’nın ardından 3 Ağustos akşamı festivalin vazgeçilmezi olan Flamenko rüzgarları Bodrum Antik Tiyatrosu’nda esecek. Yine Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek olan ‘Esencia Flamenca’nın koreografisi ise İspanyol kardeşler Rosario, Ricardo ve Jose Castro Romero’ya ait.
 
Viyana Devlet Opera Balesi Birliği geliyor
 
16. Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin kuşkusuz önemli anlarından biri 8 Ağustos gecesi yaşanacak. Viyana Devlet Opera Balesi Birliği, ‘Bale Yıldızları Akşamı’ ile Bodrum Antik Tiyatro’yu dolduracak olan sanatseverlere balenin dikkat çeken bir temsilini sunacak. Festivalin sonuna yaklaşırken Cervantes’in dünya edebiyatının başyapıtlarından biri olarak kabul edilen eseri ‘Don Kişot’, Ludwig Mikus’un müzikleri eşliğinde sanatseverleri hayali yeldeğirmenlerine doğru bir yolculuğa çıkaracak.
 
‘Don Kişot’u 11 Ağustos’ta İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Marius Petipa’nın koreografisiyle sahneleyecek. 16. Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin kapanışında ise sahne sırası ‘Frida’da olacak. 2015-2016 sezonunda prömiyeri yapılan ‘Frida’, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından Özgür Adam İnanç’ın koreografisiyle Bodrum Antik Tiyatrosu’nda sanat severlerle buluşacak.