Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Salon, programına yeni isimler ekledi

Salon, programına yeni isimler ekledi

Salon, programına yeni isimler ekledi10 Aralık 2018 - 03:12
Salon 2019 programına eklediği yeni isimleri açıkladı. Bu sezon müzikseverlerin Salon'da dinleyeceği isimler arasında Jonathan Bree, Marissa Nadler, Asgeir ve Khruangbin gibi isimler yer alıyor.
Khruangbin kısa bir aradan sonra bir kez daha Salon’da 
Geçtiğimiz yıl Mart ayında biletleri tamamen tükenen iki müthiş konsere imza atan Teksaslı indie pop grubu Khruangbin, kısa bir aradan sonra Türkiyeli hayranlarıyla ikinci bir buluşma için bir kez daha Salon’a geliyor.
 
 
Salon’un yeni konuğu Nordik coğrafyanın yeni ismi Ásgeir 
İzlandalı indie, elektronik müzisyeni Ásgeir, 2012’de ilk albümüyle İzlanda’nın gözde müzisyen isimlerinden bir tanesi haline geldi. Şarkı sözlerinin çoğunu 72 yaşındaki şair babasının yazdığı Ásgeir, 2013 tarihli “King and Cross” parçasının klibiyle 6,5 milyon izleyiciye ulaştı. 
 
 
Saykedelik rock’ın sakin ve atmosferik melodileri Wooden Shjips'ta
Vokal ve gitarlarda Erik “Ripley” Johnson, basta Dusty Jermier, klavyede Nash Whalen ve davullarda Omar Ahsanuddin ile dört kişilik bir saykedelik rüya takımını andıran Wooden Shjips, San Francisco’da müzik yapmaya başladı. Dörtlü, kendi adlarını taşıyan ilk albümlerini 2007’de yayımladı, o günden bugüne saykedelik rock’ı günümüze taşıyan şarkılarını beş albümde topladılar.
 
 
Marissa Nadler iki gece üst üste Salon’da.
ABDli şarkıcı, söz yazarı Marissa Nadler, “dream folk” janrını literatüre sokan müzisyenlerden biri olarak görülüyor. İlk albümü “Ballads of Living and Dying”i 2004’te yayımlayan ve bir sene sonrasında “The Saga of Mayflower May”i 2007’de ise “Songs III: Bird on the Water” yayımlayan Marissa Nadler, 2008’de Boston Music Awards’da "Outstanding Singer-Songwriter of the Year" ödülünü kazandı. 
 
 
Jonathan Bree ilk kez Salon’a konuk oluyor 
Yeni Zelandalı şarkıcı, söz yazarı ve prodüktör Jonathan Bree, müzik kariyeri 90’ların sonuna doğru chamber pop grubu The Brunettes’i kurmasıyla başladı. The Brunettes ile dünyayı turlayan, The Shins, Rilo Kiley, The Postal Service, Broken Social Scene, Clap Your Hands Say Yeah ve Beirut gibi liginin devleriyle aynı sahneyi paylaşan Jonathan Bree, grubu The Brunettes ile 2011’de yılın en büyük hiti ve 43 milyon izlenerek müzik tarihinin virallerinden birine dönüşecek “The Cigarette Duet” için Princess Chelsea ile bir düet yaptı.