Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Salon'da bu hafta

Salon'da bu hafta

Salon'da bu hafta24 Ekim 2019 - 02:10
Salon’da bu hafta 80’lerin synth-pop standartlarını, standart tanımayan elektro-pop algısıyla modernize eden Yunan şarkıcı ve şarkı yazarı ?tella ile 25 Ekim akşamı başlayacak.

Garanti BBVA Konserlerikapsamında,her saniyesi ile dinleyiciyi büyülü bir atmosfer yaşatacak Salon’un unutulmazları arasındaki konserlerden birine imza atan, ardından da ilk Gezgin Salon’da sahne alan Kiasmos ikilisinden Janus Ramussenile 26 Ekim’de devam edecek. Janus Rasmussen’den önce yapımcı, şarkıcı, söz yazarı, editör ve DJ Ruede Hagelstein Salon’da olacak.

 

Salon’da önümüzdeki hafta afro-beat’ten funk’a, poptan caza geniş bir yelpazede özgün üretimler yapan Londra doğumlu Sudan asıllı ABD’li şarkıcı, şarkı sözü yazarı ve müzisyen Sinkane, Birlikte Güzel’in desteğiyle 31 Ekim’de Salon’a gelecek. Sinkane’den önce ise güçlü ve naif sesiyle Tuğçe Şenoğul, Ahmetcan Gökçeer ile gerçekleştireceği duo performansıyla Salon’da olacak. Kasım ayının ilk konuğu 1 Kasım’da Salon’da sahne alacak Ali Güçlü Şimşek, Barlas Tan Özemek ve Kaan Düzarat’ın bir araya gelmesiyle hayat bulan saykedelik ve Anadolu referanslı melodileri, elektronik beat’leriyle Lalalar olacak. İsviçreli müzisyen ve oyuncu Thomas Kuratli‘nin katmanlı elektronik müzik projesi Pyrit,2 Kasım’da Salon’a konuk olacak. Müzikseverlere sofistike bir indie pop bayramı yaşatan Ekvador asıllı Amerikalı şarkıcı, şarkı sözü yazarı ve yapımcı Helado Negro,3 Kasım’da Salon’da olacak.

 

80’lerin synth-pop standartlarını elektro-pop ile modernize eden Σtella Salon’da

Stella Chronopoulou, yani Σtella’yı tanımlarken St. Vincent ve Eurythmics aynı cümle içinde kullanabilir. Sanatçının disko ögelerinin de bulunduğu elektro-pop’unda hem nostaljik ögeler hem de yenilikçi dokunuşlar mevcut. Solo projesi haricinde; Coti K., Sillyboy, Expert Medicine, My Wet Calvin, NTEIBINT ve Sad Disco gibi isimlerle işbirliklerine imza attı. Solo kariyerinde, kısa sürede gerçekleştirdiği seri üretimler dışında Fever Kids ve CHEST isimli iki de grup kurdu. Kendi ismini taşıyan ilk albümünü 2015 yılında Inner Ear Records etiketiyle yayımladı. Disko, pop ve new wave rotasında seyreden albüm, çıkış teklisi Picking Words'le doruğa ulaştı. İkinci albümü Works for You ise 2017’de yayımlandı. Elektronik bir gökkuşağını andıran renkleriyle albüm, 60’lar, 70’ler ve 80’lerin pop algısından izler taşıyor. Σtella, 25 Ekim akşamı saat 22.00’da müzikseverlerle buluşacak. 

 

Janus Rasmussen ve Ruede Hagelstein ile Salon’da yüksek dozda dans müziği

Janus Rasmussen’in Faroe Adaları’nda başlayıp Reykjavík'te devam eden müzik serüveninde ön plana çıkan projesi Kiasmos olsa da serüvenin en az Kiasmos kadar güzel başka kısımları da var. Janus Rasmussen bugüne kadar iki albüm yayımlayan, 2013’te hikayesine şimdilik ara veren İzlandalı elektro-pop grubu Bloodgroup’un beyniydi. Yetenekli prodüktör, Bloodgroup’la başlayıp Ólafur Arnalds'la yan yana geldiği Kiasmos'la devam eden minimal tekno yolculuğunda, ilk solo albümü Vin’i geçtiğimiz Mart ayında Ki Records etiketiyle yayımlandı. Vin ile sanatçı sesler aracılığıyla yepyeni dünyalar keşfetmemizi sağlıyor. Her saniyesi ile dinleyiciyi büyülü bir şekilde ablukaya alan bu atmosferik mücevher, Janus Rasmussen’i sezona damgasını vuracak performanslardan biri için Salon’a taşıyor.

Janus Rasmussen’de önce Alman yapımcı, şarkıcı, söz yazarı, editör ve DJ Ruede Hagelstein müzikseverlerle buluşacak. Ruede Hagelstein Groove Magazin, FLYER Magazin ve PRINZ Magazin gibi çeşitli dergilerin editörlüğünü üstlendi. Bunların yanında, doksanlı yılların sonunda başlayan DJ’lik kariyeri ile Berlin'in en popüler kulüplerinden Watergate'in ev sahibi DJ’i olmayı da ekleyen Hagelstein, remiksleriyle Kitsune, Eskimo ve Cocoon gibi mühim plak şirketlerinin dikkatini çekmeyi başardı. Yıllar içinde Watergate Records, You You You, Bedrock ve Souvenir gibi plak şirketlerinin vazgeçilmez isimlerinden biri haline geldi. Elektronik müzik kariyerine paralel olarak bir de “Ruede Hagelstein and The Noblettes” isimli bir indie-elektronika grubu kurdu. Adana Twins, Move D ve Tiefschwarz gibi isimlerle ortak üretim yaptığı kendi karma stüdyosunu açtı. 2011’de Soft Pack, 2015’te ise Apophenia isimli albümünü yayımladı.

 

Etiketler: salon  İKSV  janus rasmussen