Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Rock yıldızı Tom Petty hayatını kaybetti

Rock yıldızı Tom Petty hayatını kaybetti

Rock yıldızı Tom Petty hayatını kaybetti04 Ekim 2017 - 03:10
Üretkenliğiyle meşhur, The Heartbreakers ile 41 yıldır sahnede olan Petty 66 yaşında kalp krizi geçirdi
'Learning to Fly', 'Free Fallin' ve 'American Girl' gibi hitleriyle ABD'nin en sevilen rock şarkılarının yazarı, son yıllarda bestelerini intihal eden sanatçılara açtığı davalarla sık sık gündeme gelen ABD'li rock yıldızı Tom Petty hayatını kaybetti. 66 yaşındaki müzisyenin önceki gün Malibu'daki evinde kalp krizi geçirdiği ve kaldırıldığı hastanede kurtarılamadığı uzun süredir menajerliğini yapan Tony Dimitriades tarafından açıklandı.
 
1950 yılında Florida eyaletinin Gainesville şehrinde doğan ünlü Petty, Amerika'nın farklı stilleriyle İngiliz rock'ını harmanlayan, kendisine has bir tarz yakaladı. 1976 yılında kurduğu The Heartbreakers grubu ile 40 yılı aşkın süre çaldı. Petty sahneye son kez, Tom Petty & The Heartbreakers'ın 40. yılı turnesinin hepsi kapalı gişe geçen üç konserlik Los Angeles bölümünün son ayağı olan 25 Eylül Pazartesi günü çıkmıştı.
 
Üretkenliğiyle meşhur Petty'nin The Heartbreakers ile imza attığı albümleri 50 milyondan fazla sattı. Sanatçı uzun süre şarkılarından yapılan intihalleri göz ardı etmişse de son yıllarda bu konuda sanatçılara dava açmaya başlamış, son olarak 1989 tarihli 'I Won't Back Down' şarkısının İngiliz sanatçı Sam Smith'in Yılın Şarkısı dalında Grammy ödüllü parçası 'Stay With Me' arasındaki benzerlik nedeniyle şarkının telifinden pay alma hakkı kazanmıştı.