Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Red Bull Music Festival İstanbul sona erdi

Red Bull Music Festival İstanbul sona erdi

Red Bull Music Festival İstanbul sona erdi02 Ekim 2018 - 04:10
Beş güne ve İstanbul’un iki kıtasına yayılan dört farklı konsept, film gösterimleri ve iki farklı sergi ile 60 sanatçının sahne aldığı Red Bull Music Festival İstanbul, beş bin müzikseverin katılımıyla sona erdi.

New York, Los Angeles, Paris, Berlin ve Sao Paulo’nun aralarında bulunduğu dünyanın önemli 16 farklı şehrinde müzikseverlerle buluşan Red Bull Music Festival 26-30 Eylül 2018 tarihleri arasında İstanbullu müzikseverlerle buluştu.

 

Kapılarını doğaçlama müzikle açtı

Festival, 26 Eylül Çarşamba akşamı Avusturya Başkonsolosluğu’nun Avusturya Kültür Ofisi’nde doğaçlamanın başrolde olduğu ve müziğin sınır tanımadığı performanslarla başladı. ZeN ve BaBa ZuLa gruplarından tanıdığımız Murat Ertel’in kürasyonunu üstlendiği gecede Ümit Adakale, Ah! Kosmos, Cahit Berkay, Chyltys, Dr. Das, Murat Ertel, Gökçe Gürçay, Eralp Güven, Hans Joachim Irmler, Lydia Kavina, Aybike Çelik Özbey, Şirin Pancaroğlu, Okay Temiz, Gyda Valtysdottir, Bart Vervaeck, Hakan Vreskala sahneyi paylaştı.

 

Red Bull Music Festival İstanbul’dan Yeşilcam’a dokunuş

Festivalin ikinci gününde B-Movie’lerle ilgili bir panel ve de canlı film konseri gerçekleşti. Genç yönetmen Can Evrenol, dönem filmlerinin yönetmeni Kunt Tulgar, ünlü koleksiyoner Güven Erkin Erkal ve sinema yazarı Melikşah Altuntaş’ın katılımıyla Kadıköy Sineması’nda B-Movie’lerin konuşulduğu panelin ardından Gaye Su Akyol ve Bubituzak Yılmayan Şeytan filmine sahnede canlı olarak müzik yaptı.

 

Doğu ve Batı yakası rap ile birleşti

Red Bull Music Festival İstanbul’un üçüncü gününde hip hop kültürü ön plandaydı. 14.00-16.00 saatleri arası Kadıköy-Beşiktaş seferi yapan motorlarda 4 MC ve 4 beatmaker yer aldı. Yarım saat boyunca performanslarıyla İstanbul’un Doğu ve Batı yakası birleştiren rapçiler yolculardan da büyük bir ilgi gördü.

 

Aynı günün akşamında ise Zorlu PSM’de gerçekleşen konserde Kamufle ve Dostları (Allame, Anıl Piyancı, Da Poet, Hayki, Kayra, Lewo, Server Uraz, Tankurt Manas) Little Simz, Zebra Katz ile Ezhel ve konukları (Korhan Futacı ve Ben Fero) sahnedeydi.

 

Festival sabaha kadar süren aralıksız elektronik müzikle veda etti

Festival, 29 Eylül Cumartesi gecesi başlayan ve 30 Eylül’de sabahın ilk ışıklarına kadar süren Red Bull Music Academy gecesi ile kapandı. Uluslararası bir müzik enstitüsü olan Red Bull Music Academy’nin 20’nci yılının kutlandığı 20 Years of RBMA: A Celebration gecesinde Barış K, Talaboman, The Bug, Fennesz, İpek Görgün ve Seretan gibi isimler Beykoz Kundura Fabrikası’ndaki deneysel ve rave sahnelerde yer aldı.