Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Red Bull Music Academy’ye Türkiye’den 3 katılımcı

Red Bull Music Academy’ye Türkiye’den 3 katılımcı

Red Bull Music Academy’ye Türkiye’den  3 katılımcı23 Mart 2018 - 10:03
Türkiye’den ilk kez üç ismi konuk edecek olan Red Bull Music Academy’ye Akkor ve Robogeisha ile Red Bull Music Warm Up sahnesinden tanıdığımız Loradeniz katılmaya hak kazandılar.

Detroitli elektronik müzik efsanesi Jeff Mills’in 1998 yılında Berlin’de bir antrepoda ilk dersini vermesiyle hikayesine başlayan Red Bull Music Academy, 20’inci yaşında yeniden Berlin’e dönüyor. 8 Eylül – 12 Ekim 2018 tarihleri arasında 37 ülkeden 61 sanatçının katılacağı uluslararası bir müzik enstitüsü olan Red Bull Music Academy, düzenlediği paralel etkinlikler, atölyeler, konserler ve stüdyoları ile genç müzisyenleri kariyerlerinde yeni bir boyuta taşıma misyonunu da üstleniyor.

 

 

Bu yıl Türkiye’den üç katılımcı

 

20’inci yılında başlangıç noktası olan Berlin’e dönmeye hazırlanan Red Bull Music Academy’ye bu yıl ilk kez Türkiye’den üç katılımcı gidecek. İstanbul’dan elektro-akustik müzik projesi Akkor ve Esra Genç’in techno müzik deneyimi Robogeisha yer alırken, üçüncü isim Amsterdam’dan Loradeniz olarak belirlendi. Geçtiğimiz yıl Red Bull Music Warm Up projesimde yer alan isimlerden biri olan Loradeniz, kullandığı enstrüman ve cihazlarla müziğini elektronik ile akustik arasında bir yerlere konumluyor.

 

Doğduğu günden beri farklı kültürlerden gelen yüzlerce müzisyeni ağırlayan Red Bull Music Academy’de bu yıl İran’dan Japonya’ya, Güney Afrika’dan Gürcistan’a onlarca farklı ses yer alacak.