Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Onun adı artık Bodrum Müzik Festivali

Onun adı artık Bodrum Müzik Festivali

Onun adı artık Bodrum Müzik Festivali24 Mayıs 2017 - 01:05 | Garanti Bankası Kurumsal Marka Yönetimi ve Pazarlama İletişimi Birim Müdürü Elif Güvenen, Pozitif CEO’su Cem Yegül, Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ve DMS - Doğuş Müşteri Sistemleri CEO’su Hakan Kaplan.
13. yılında isim değiştirerek Bodrum Müzik Festivali adını alacak olan D-Marin Uluslararası Klasik Müzik Festivali'nin programı tanıtıldı
SELAY SARI
 
D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali olarak başlayan, 2005 yılından beri ağustos ayında Türkiye'nin ve dünyanın klasik müzik başta olmak üzere birçok dalda başarılı müzisyenlerini Bodrum'a çeken etkinlik, bu yıl itibariyle Bodrum Müzik Festivali olarak anılmaya başlıyor. Sanatsal programlama ve planlamasını Pozitif'in ana sponsorluklarını Doğuş Grubu, Audi ve D-Marin'in, kurumsal sponsorluklarını Garanti ve Turkcell'in üstlendiği, bu yıl 12-16 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek festivalin programı, dün Bomontiada'da yapılan bir basın toplantısıyla açıklandı.
Toplantıda Pozitif CEO'su Cem Yegül, isim değişikliğiyle festivale verilmek istenen farklı kimliği şöyle açıkladı: "Dünyada turizm anlayışı değişiyor, artık insanlar turistik seyahatlerden bi deneyim bekliyorlar, festivalin şehri nasıl şekillendirdiğini görmek istiyorlar. Montreux, Edinburgh, Perugia bunlara birer örnek. Amacımız Bodrum'u böyle bir destinasyon festivaline dönüştürmek." Yegül'ün ardından söz alan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Bodrum Müzik Festivali'nin bazı konserlerinin Turkcell'in dijital içerik platformu Fizy üzerinden yayınlanacağını duyurdu. Terzioğlu "Geniş bir seyirci kitlesinin konserleri canlı izleyeceğine inanıyoruz" dedi.
 
Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan, şirketinin kurucu sponsoru olduğu etkinliğin sadece 39 festivalin üye olduğu Avrupa Festivaller Birliği'ne üye olmasıyla taçlanan başarısından gurur duyduklarını belirtti: "108 konser gerçekleştirildi, 4 bin'e yakın müzisyeni ağırladık, 10 binlerce müziksevere ulaştık. Bodrum Yarımadası'na sadece kültür etkinlikleri için gelen büyük bir kitle olduğunu biliyoruz, Yunan adalarından kombine bilet alarak gelen misafirlerimiz var."
 
İspanyol kemancı Leticia Moreno, festivalin konukları arasında.
 
Shapplin, Moreno ve Say
 
Bodrum Müzik Festivali'nin programı, 12 Ağustos Cumartesi günü D-Marin Turgutreis Turkcell Sahnesi'nde gerçekleşecek Alice Sara Ott ve Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası konseriyle başlayacak. Akşam konserlerinde sahne alacak diğer isimler Fransız soprano Emma Shapplin, İspanyol usta kemancı Leticia Moreno, piyano virtüözü Fazıl Say ve Bodrum Kalesi'nde sahne alacak Kerem Görsev Trio. Akşam, Sabah ve Gün Batımı Konserleri'nin yanı sıra Saffet Emre Tonguç rehberliğinde yapılacak 'Bir Bodrum Hikâyesi' turları, Sinemada Müzik temalı film gösterimleri, 'Social Circus' sergisi, söyleşiler ve çocuklara yönelik atölyeler festival kapsamındaki diğer etkinlikler.