Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Önceliğim ailem ve huzurum

Önceliğim ailem ve huzurum

Önceliğim ailem ve huzurum10 Ocak 2019 - 12:01
Dilhan Şeşen'i cover çalışmaları ile tanıdık. Son olarak da İlhan Şeşen'in "Hediyem" albümündeki "Sıcaklardandır" yorumuyla dikkat çeken Dilhan Şeşen ile müzisyen bir ailenin bireyi olmak ve gelecek kariyeri üzerine konuştuk.

İhsan Dindar - İstanbul

 

Müzisyen bir ailede doğup büyümek bu işe gönül vermenize ne kadar etki yaptı?

Aksini düşünebildiğim bir durum değil pek bence doğduğum ve büyüdüğüm ortam, insanlar, yaşanmışlıklar tamamıyla etkiledi haliyle. E etkiler de tabii. Ben olan biten her şeye, etrafımda kalan, kalmayan her insanın varlığına minnettarım.

 

Müzik üzerine bir kariyer seçmenizde ailenizin daha çok desteği mi yoksa yönlendirmesi mi oldu?

Müziği ben seçtim. Bir yönlendirme ve ya bende bir ışık görme durumu söz konusu değildi aslında. Ben bile farkında değildim ki aslında hala değilim ve böyle olması gerekiyor çünkü bu meslekte en değerli şey mütevazi olmak ve kendini küçük görmek, görebilmektir. Ben çalışmaya başladığım zaman ailem çalıştığımı fark edip bende bir ışık olabileceğini düşündüler sağ olsunlar. Çünkü gerçekten çalışmadan hiçbir şey sadece olduğu gibi yeterli değil.

 

 

Bugüne kadar sizi ağırlıklı olarak cover çalışmalarınızla tanıdık. Son olarak “İlhan Şeşen Hediyem” albümünde “Sıcaklardandır” şarkısını seslendirdiniz. Nasıl bir duyguydu bu?

Böyle bir teklifin geldiği andan itibaren Sıcaklardandır beni zaten çok heyecanlandırıyor. Şimdi ‘Sıcaklardandır’ın klibini çekiyoruz. Şarkıyı farklı bir yorumla dile getirmek, benimsemek ve belki de benden başka insanlara da öyle benimsetebilmek çok farklı bir duygu oldu benim için. Bir konu üzerinde topluca farklı bir bakış açısı yakalayabilmişiz gibi. 

 

 

Dilhan Şeşen olarak gelecek için kendinize nasıl bir yol çiziyorsunuz?

Önceliğim ailem ve huzurum. Bunlar zaten yolundaysa ve sağlıklıysam yol oluşması gerektiği gibi oluşur ve nehirler akması gerektiği gibi akarlar.

 

 

Sizi son dönemde babanızla da birlikte sahnede görmeye başladık. Gelecekte ortak bir projeyle karşımıza çıkabilir misiniz?

Babamla aldığımız sahneler aslında spontane gelişen güzel anlar. Bunlar akılda kalıyorsa ne mutlu bana. Fakat öyle bir projemiz yok ama böyle güzel anlar oluyor tabii ki.

 

 

Güçlü bir sesiniz ve beğeni toplayan bir vokaliniz var. Bu konuda kendinize ilham aldığınız isimler var mı?

İsimlerden daha çok o isimlerin neyi nasıl aktardığından ilham alıyorum. Aktarıcıyız çünkü biz. Herkesin anlatışı, dokunuşu, aktarışı bir şeyi dile getirişi farklı.  Gördüklerimden, duyduklarımdan, okuduklarımdan ilham alıyorum. Göremediklerimden, duyamadıklarımdan da.

 

 

Dinleyiciye ulaşmanın en etkili yollarından biri de canlı performans. Yakında izleyici karşısına çıkacağınız konserler olacak mı?

11 Ocak Cuma günü Akasya Kültür Sanat sahnesindeyiz. Sonrasında konserlere biraz ara vereceğiz. Dilerim ki Cuma günü bir araya gelir ve bir oluruz. Çok sevgiler. Görüşmek üzere.

 

ihsan.dindar@milliyet.com.tr

http://instagram.com/ihsandinovski