Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Okay Temiz, Babylon'da konser verecek

Okay Temiz, Babylon'da konser verecek

Okay Temiz, Babylon'da konser verecek20 Şubat 2018 - 02:02
Babylon’un bu haftaki programında 24 Şubat Cumartesi Weval, 1 Mart Perşembe İyi ki Varsın Okay Temiz! ve 2 Mart Cuma günü Radyo Eksen Partisi var.

Hollandalı Harm Coolen ve Merijn Scholte Albers’in elektronik müzik projesi Weval,24 Şubat Cumartesi akşamı Babylon’da müzikseverlerle buluşuyor. Albers’in trip-hop geçmişi ve Coolen’ın house sevgisinin birleşimiyle şekillenen ve özellikle elektronik müziğin hiçbir alt türüne bağlı kalmamayı başaran Weval, elektronik pop, tekno ve funk elementlerini hareketli synth’ler üzerine işliyor.  Hollandalı ikili, “Easier” ve “It’ll Be Just Fine / Grow Up” EP’leriyle melodik tarzlarını dans pistlerine de kabul ettirdi. Kendi isimlerini taşıyan ilk uzunçalar albümlerini 2016’da yayınlayan ikili, Avrupa çapında pek çok prestijli kulüp ve festivallerde performans sergiledi.

 

Türkiye müzik tarihinin yaşayan efsanelerinden Okay Temiz, 1 Mart Perşembe akşamı 81. yaşını Babylon’da müzisyen dostlarıyla kutluyor. Stockholm’de kaydettiği ve 1977 yılında çıkardığı Oriental Wind ile uluslararası alanda da adından söz ettiren Okay Temiz, Atina, Barselona, Budapeşte, Zürih, Ljubljana, Amsterdam gibi dünyanın farklı yerlerinde birçok konser verdi. Cazın en üretken isimlerinden biri olarak gösterilen sanatçı performanslarında kendi ürettiği enstrümanları da kullanıyor.

 

İçlerinden geldiği gibi çalan Radyo Eksen DJ’leri 2 Mart Cuma akşamı Radyo Eksen Partisi için Babylon’da. Radyo Eksen DJ’leri indie rock’tan ska’ya, punk’tan hip-hop’a uzanan sınırsız seçkileriyle katılımcıları geç saatlere kadar dans pistinde tutmayı garanti ediyor.

Etiketler: Babylon  weval  Okay Temiz  konser  Bomontiada