Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Ocak 2018'in en dikkat çekici albümleri belirlendi

Ocak 2018'in en dikkat çekici albümleri belirlendi

Ocak 2018'in en dikkat çekici albümleri belirlendi08 Şubat 2018 - 11:02
Yeni yıl yerli albüm piyasasında hareketlilik getirdi. 2018'in ilk ayında birçok yeni albüm yayınlanırken araştırma sonucu en dikkat çekenler belirlendi.

2018’in ilk ayını geride bırakırken, Ocak ayında yayınlanmış en sevilen albümleri derleyen Redbull.com, yılın ilk raporunu dinleyicilerle paylaştı. İşte Ocak ayının en dikkat çekici yerli albümlerinden bazıları:

 

Yasemin Mori – Estrella

Yasemin Mori üç senelik sessizliğini yeni stüdyo kaydı Estrella ile bozdu. Hiçbir ipucu vermeden çıkan albüm dinleyiciler için sürprizler barındırıyor. Bir şarkıda Cem Yılmaz ile düet yapan Mori diğer bir şarkıda da Eypio ile birlikte söylüyor. Gürsel Çelik’in düzenlemelerini üstlendiği albüm, Yasemin Mori’nin ana akıma seslendiği ilk deneyimi olabilir.

 

Feza – Kobro

Şakir Kış, Mehmet Demirdelen ve Arda Söyletir’den oluşan Feza ilk uzunçalar Kobro’yu yılın hemen başında yayınladı. Ekip, progressive rock damarı kuvvetli bir müzik yapıyor. Yedi şarkıdan oluşan albüm, kemik sesinin duyulduğu sıkı bir mücadele. Albümün tek sakin diyebileceğimiz şarkısı olan Esrar’da Tuğçe Şenoğul’un sesini duymak mümkün.

 

Islandman - Rest in Space

Tolga Böyük’ün solo projesi olarak başlayan ve sahnede bir grup formuna dönüşen Islandman, Rest In Peace isimli albümünü aslında geçtiğimiz yılın sonbaharında yayınladı. Ancak albümün dijital platformlarda dinleyicilere açıldığı tarih 12 Ocak 2018 olarak belirlendi. Dokuz şarkılık albüm, tropik bir hissiyata sahip ve organik sesler barındırıyor. Albüm birçok folklorik ögeden beslense de kökenin hangi toprağa ait olduğunu söyleyebilmek çok zor gözüküyor.