Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Kuva-yi Milliye Destanı, Zorlu PSM'de

Kuva-yi Milliye Destanı, Zorlu PSM'de

Kuva-yi Milliye Destanı, Zorlu PSM'de11 Ekim 2019 - 12:10
Nazım Hikmet’in Kuva-yi Milliye Destanı’nı Murat Cem Orhan’ın Kuva-yı Milliye’nin İnsan Manzaraları eseriyle görsel-işitsel bir anıta dönüşüyor.

30 Ekim’de Atlantis ve Zorlu PSM iş birliğiyle, Vestel Gururla Yerli Konserleri kapsamında gerçekleşecek etkinliği Turkcell Platinum Sahnesi’nde! 

 

Bu proje için Orhan, İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Utku Bayburt, anlatıcı Özgür Özaslan, solist Evrim Özkaynak, viyolonsel sanatçısı Burak Ayrancı, klarnet sanatçısı Arda Serindağ ve canlı olarak ses tasarımını yapan Cem Ergunoğlu ile aynı sahneyi paylaşırken, Berlin’de yaşayan Türk illüstrasyon sanatçısı Kutay Can Doğan’ın her bir bölüm için çizdiği illüstrasyonların geniş bir ekrana yansıtılmasıyla bir görsel tasarım da sergileniyor. Projenin detaylı dramaturjik çalışmalarında ünlü oyuncu ve eğitmen Ceren Demirel ile, eserin sahne tasarımında ise ünlü tasarımcı Gamze Kuş ile çalışan Orhan, Anadolu’nun yeniden dirilişinin baş kahramanlarını, Nazım’ın dizeleri ve müzik aracılığıyla palaşıyor.